Propalo mirenje; Jović: Nije isključena mogućnost općeg štrajka radnika Holdinga

Vijesti 30. sij 202322:45 0 komentara
N1/ILUSTRACIJA

U tijeku je dogovor sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga. Kako su najavili sindikati, koji su izložili svoje zahtjeve, ukoliko ne dođe do dogovora posegnut će za zakonskom najavom štrajka, a to bi moglo obuhvatiti gotovo 4.000 radnika Zagrebačkog holdinga.

Nakon sastanka s upravom, u 19 sati su se sastali predstavnici svih 19 sindikata koji djeluju unutar Zagrebačkog holdinga.

Pregovori su trajali tri sata, ali dogovora nema. Sindikalisti nisu bili raspoloženi za razgovor, a optimizam s kojim su došli u 15 sati napustio ih je. Potom su otišli na samostalni sastanak kako bi se usuglasili o svemu o čemu se razgovaralo tijekom procesa mirenja.

Iako sutra završava proces mirenja ni dan prije te velike odluke još uvijek nije isključena mogućnost općeg štrajka radnika Holdinga. Radnici Čistoće potvrdili su da sve pomno prate i da im sutra u 13 sati dolazi gradonačelnik Tomislav Tomašević kako bi razgovarali o njihovim problemima, piše HRT.

“Znate da u zakonskim rokovima ne možemo proces mirenja komentirati. Vidjeli ste da se ovih dana pregovaralo po cijele dane i cijele noći. I sada je završen ovaj krug pregovora, naći ćemo se s ostalim sindikatima, vidjet ćemo i nastaviti razgovore sutra. Sindikati su si zadali neki rok da će to završiti zaključno s 31.1., vidjet ćemo tijekom sutrašnjeg dana je li postignut dogovor ili nije postignut”, izjavio je Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!