Zrakoplov Croatia Airlinesa koji je iz Zagreba letio za Sarajevo nije propucan

Vijesti 23. lip 202210:00 > 12:381 komentar
N1 ilustracija

Avion Croatia Airlinesa koji je u srijedu navečer iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja. Međutim, očevidom Tužiteljstva BiH utvrđeno je da na zrakoplov nije pucano.

Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zatražio je provođenje očevida, koje je provela ekipa za očevid uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

Tužiteljstvo je javilo da ne postoje indicije da je avion propucan vatrenim oružjem.

“Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koordinirao je provođenje očevid koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio očevidni tim. Nakon provedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja. Prema stavu stručnih osoba oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem. Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova koji bi ukazivali na dejstvo projektila iz vatrenog oružja”, stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić za N1 je komentirao situaciju.

“Očevid je u tijeku. Činjenica jest da je avion sletio u Sarajevo s određenim oštećenjima, ali informacije koje se pojavljuju u bosanskohercegovačkim medijima su neprovjerene. Nakon očevida će se znati o čemu se radi, moguće da su u pitanju mehanička oštećenja drugog uzroka, a ne da je avion propucan”, rekao je Janušić za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar