Znatno povećan proračun MORH-a: “Nastavljamo jačati sposobnost vojske”

Vijesti 12. svi 202218:53 > 18:551 komentar
Izvor: Dubravka Petric/PIXSELL

Dosad najveći proračun Ministarstva obrane od 7,273 milijarde kuna povećat će se po predloženom rebalansu na 7,568 milijarda kuna, to jest za gotovo 295 milijuna kuna, a tim je povodom ministar obrane poručio da Vlada nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske.

Time će se omogućiti daljnje ulaganje u opremanje, modernizaciju i infrastrukturu i nastaviti daljnje unaprjeđenje standarda, uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske, istaknuo je MORH u priopćenju nakon što je Vlada u četvrtak prihvatila izmjene i dopune Državnog proračuna za 2022. godinu i projekcije za 2023. i 2024. godinu.

vezana vijest

Modernizacija, opremanje i ulaganje u Hrvatsku vojsku prioritet su Vlade Republike Hrvatske. Navodimo kako je Financijski plan Ministarstva obrane za 2021. godinu iznosio 4,802 milijuna kuna, izmjenama i dopunama iz listopada 2021. povećan je na 7,189 milijarda kuna, a trend rasta se nastavio i u ovoj godini, ističe MORH.

Podsjeća da je uzastopnim povećanjem obrambenog proračuna omogućeno ulaganje u opremanje s naglaskom na nabavu višenamjenskoga borbenog aviona Rafale i borbenog vozila pješaštva Bradley.

Radi povećanja sposobnosti zaštite zračnog prostora, planira se opremanje sustavima protuzračne obrane, navodi se u priopćenju.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je da Vlada s predsjednikom Andrejom Plenkovićem na čelu pokazuje kako nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske.

“Važno je to za sve grane i druge cjeline Hrvatske vojske. Financijski plan Ministarstva obrane, najveći od Domovinskoga rata, pokazatelj je da kontinuirano ulažemo u poboljšanje statusa i materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske. Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije, izgradnje i sposobnosti, i na tome ćemo raditi i dalje“, rekao je ministar Banožić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar