Prosvjed pred Beroševim stanom, stigla je i policija

Vijesti 14. lis 202120:53
Izvor: Slavko Midzor/PIXSELL, Ilustracija

Na Facebooku je poziv na prosvjed "lajkalo" 800 ljudi, a neki su u komentarima pisali i o "padanju glava".

Na privatnoj adresi ministra zdravstva Vilija Beroša u 19 sati okupilo se desetak prosvjednika, koji su se odazvali na poziv na prosvjed na Facebooku. Autor poziva na Facebooku je to nazvao “kućnim posjetima stožerašima”, a plan mu je da svaki dan do daljnjega u nenajavljeno vrijeme dolaze pred privatne stanove članova Stožera i tamo se zadrže 15 minuta.

“Od danas nadalje svaki dan u nenajavljeno vrijeme posjetiti kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta te njima, njihovim obiteljima i susjedima dati do znanja što mislimo o teroru koji provode nad nama, našim obiteljima i susjedima‼️ Vrijeme i mjesto kućnog posjeta najavljujemo zbog potreba medija: u 19 sati posjećujemo gospodina ministra šatoraško-prozorskog zdravstva, Vili Beroš”, stajalo je u objavi.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, na lice mjesta stigla je i policija. Još uvijek se ne zna je li bilo kršenja javnog reda i mira.

Povod ‘kućnih posjeta’, kako ih autor poziva na Facebooku naziva, su 15-minutne posjete roditelja djeci koja su na bolničkom liječenju, a protest je zbog uvjeta za ulazak, posjedovanje covid potvrde.

“Majkama i očevima koji ju nemaju se POTPUNO zabranjuje ići k djeci. Barem je takva situacija u općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici. Kao i prošle godine, za to nema niti jednog znanstvenog, epidemiološkog, niti moralnog argumenta. No ovaj put dodatni uvjet služi prisili zabrinutih roditelja na cijepljenje”, piše.

Ministar Beroš prosvjednike niej vidio jer je bio u Saboru.

“Dobio sam informaciju da je pred mojom zgradom bilo desetak ljudi. Smatram potpuno neprimjerenim da netko poziva na dolazak na mjesto gdje živim ja ili moje kolege iz Stožera. U komentarima su vidljive i prijetnje, koje naravno osuđujem, ali se na žalost često događaju”, rekao je Beroš za Jutarnji.

Što se razloga prosvjeda tiče, kaže kako mu je nejasno da bi bilo koji roditelj htio ići u posjetu djetetu bez da je napravio maksimum da ne zarazi svoje dijete.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar