Prosvjed u Omišu: “Prema radnicima Galeba nije se korektno postupilo”

Vijesti 02. stu 202212:28 0 komentara
N1

Radnici Galeba prosvjeduju u Omišu nezadovoljni što je njihova tvrtka nakon 22 godine izgubila koncesiju nad kampom u tom gradu. Na natječaju je koncesiju dobila tvrtka iz Istre, a radnici Galeba sad traže reviziju dokumentacije.

Božidar Borovac, predsjednik radničkog vijeća Galeba i glavni sindikalni povjerenik, u razgovoru s našo reporterkom pojasnio je problematiku slučaj:

VEZANA VIJEST

“Galeb Omiš ima 71 godinu, a 22 godine je u najmu kampa. Taj najam je trebao prije dvije godine biti prekinut, ali u covid situaciji kad su mislili da neće raditi, onda su produživali najam Galebu jer su bili zadovoljni da u tim teškim uvjetima covida ostane ta djelatnost. Kad je sve prošlo i kad je kamp doveden na visoki nivo, zadnjih pet godina kad se osjeća da u gradu nema želje za partnerskim odnosom, bilo je suludo ulagati u kamp. Galeb je gradu nudio projekte za razvoj kampa, izgradnju hotela, preseljenje tvornice, ali je odbačeno. Prema radnicima Galeba i Galebu se nije korektno postupilo, gledalo se kroz pojedince, imamo pravo tražiti svoju šansu i ostati ovdje kao važan gospodarski subjekt.”

Borovac ističe da osim krojačica u Galebu radi i više desetaka visokoobrazovanih ljudi, ali da su se na natječaju samo cifre gledale.

Kaže da je u toj industriji Galeb u vrhu po plaćama: “U sindikatu tekstila sam i Galeb je u toj industriji u vrhu po plaćama. Većina prima najmanje 10 posto više od minimalne plaće. Da nije bilo kampa zadnjih 20 godina, Galeba ne bi bilo u ovakvom obliku.”

Vesela Šegvić / N1
Vesela Šegvić / N1
Vesela Šegvić / N1

Govoreći o daljnjim koracima dodaje: “Sutra smo na radnim mjestima, očekujemo da će Omiš uzeti ovo sve u obzir. Bilo je najava da će gradsko vijeće već biti preksutra. Ako je natječaj napravljen uz komisiju, ako se žalba do prekjučer mogla podnijeti, a sutra zakazano vijeće – je li to dovoljno vremena? Ispitajte tko stoji iza ponude iz Istre.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!