Prve reakcije iz SDP-ovog stožera: “Građani su pokazali da im je dosta, da žele promjene”

Vijesti 17. tra 202419:28 0 komentara

Izlazne ankete koaliciji Rijeke pravde daju 44 mandata, a HDZ-u 58, što svakako nije pozitivan ishod za njih.

Zadovoljstva nema u stožeru i mirno se čekaju službeni rezultati. Komentirala ih je našoj Anki Bilić Keserović glavna tajnica SDP-a Mirela Ahmetović.

“Prvo se želim zahvaliti svima koji su velikom izlaznošću pokazali da žele snositi odgovornost i da im je dosta da drugi odlučuju umjesto njih. Što se rezultat tiče, pričekat ćemo prve službene pa ćemo komentirati. Raduje nas izlaznost.”

Iz HDZ-a su zadovoljni što imaju više od Rijeke pravde i Možemo zajedno.

“Ne bih o tome što oni govore, ali posljednje četiri godine su upravljali državom sa 16 posto glasova, sad neće biti tako.”

Što sa SDP-om nakon ovoga, nije previše pomogao ni Zoran Milanović?

“Puno puta sam rekla u protekle četiri godine, ne brinite za SDP. Sve loše prognoze koje su davane, pokazale su se kao potpuno deplasirane. Svjedočili smo kako nas se proglašava mrtvima, a prvi smo dali program i aktivno sudjelovali. Demantirali smo sve loše porognoze, kao i to da građani nisu zainteresirani za izbore, da su upali u letargiju. Jer, HDZ-ova plaćena vojska izlazi na izbore. Ovaj put se to nije pokazalo, odgovorni građani su izašli, čekali su u gužvama, poručili su da žele promjene.”

Mila Moralić / N1

Koliko je Milanović motivirao birače?

“Ova izlaznost pokazala je da njegovo ime i prezime građani pozdravljaju, kao i njegov ponovni angažman. Svo ovo vrijeme je građanima davao onu sigurnost da će znati na čemu su, da ih nitko neće zavarati koliko god se trudili.”

Ako se zna na čemu smo, što s budućom vladom?

“I sam predsjednik, ako ćete izravno, a i Rijeke pravde, su se odlučili na to da sve građane učine jednakima, jednako vrijednima, bez obzira o kakvoj osobi se radilo. Ono što je nama cilj jest zgaziti korupciju u koju nas  je uvalio HDZ i svim građanima dati jednaku šansu za uspjeh. Od toga nećemo odustati i drago mi je da je Milanović jedan od onih koji vode takav smjer politike”, naglasila je Ahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!