Puljak: Danas u Splitu treba završiti era HDZ-a i Kerumovog HGS-a

Vijesti 23. ruj 202109:19 > 10:05 0 komentara
N1/Hari Kočić/ilustracija

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je uoči početka sjednice Gradskog vijeća Splita u četvrtak izjavio kako bi tom sjednicom trebala biti u Splitu završena era HDZ-a i Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma.

“Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća predložit ćemo članove nadzornih odbora u gradskim tvrtkama koji 90 posto nisu članovi nijedne stranke i po prvi puta gradske tvrtke neće biti plijen u kojem 60 posto pripada HDZ-u a 40 posto Kerumovoj Hrvatskoj građanskoj stranci”, rekao je Puljak na izvanrednoj konferenciji za novinare prije početka sjednice Gradskog vijeća.

VEZANA VIJEST

Po njegovom tumačenju, to će biti presedan ne samo u Splitu nego u cijeloj Hrvatskoj da se tako veliki broj nestranačkih osoba bira u nadzorne odbore gradskih tvrtki.
“Ovaj put će gradske tvrtke voditi Splićani a ne Kerum i HDZ,” kazao je Puljak.

Dodao je kako su do sada članovi nadzornih odbora gradskih tvrtki birani u stranačkim prostorijama daleko od očiju javnosti sada će se prvi put u povijesti Splita ti članovi birati “transparentno i popis tih ljudi koje ćemo predložiti već se nalazi na stranicama grad Splita”.

Na upit može li noćašnja objava SDP-ova vijećnika Ante Franića da Puljak kao gradonačelnik nema njegovu potporu, utjecati na današnju sjednicu Gradskog vijeća, Puljak je kazao kako se danas nalazimo “na velikom raskrižju.”

“Odluka je na svakom vijećniku i vjerujem kako su oni svjesni i da će podržati naš prijedlog kako bi stvarno završila era Keruma i HDZ-a u Splitu”, izjavio je gradonačelnik Puljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!