Puljak: Davno smo rekli HDZ – ili Hrvatska

Vijesti 16. ožu 202313:43 0 komentara
N1

Zastupnica stranke Centar Marijana Puljak gostovala je u N1 studiju u kojem je komentirala političke aktualnosti u zemlji.

“Da smo zemlja visoke političke kulture i visokih standarda, HDZ-ov župan Damir Dekanić bi sam odstupio s pozicije. Rekla bih da je ovo uobičajeni radni dan u životu jednog HDZ-ovog dužnosnika. Napravi neki prekršaj ili kazneno djelo i tu su institucije da ga zaštite. Da je ovo napravio bilo tko drugi, to bi se riješilo u tjedan ili dva, a ovo se riješavalo 11 mjeseci. Cijeli sustav je organiziran na način da održava HDZ na vlasti”, rekla je saborska zastupnica stranke Centar Marijana Puljak.

Navodi kako HDZ nema političke kulture, morala i etike da bi njihovi zastupnici odstupali s pozicije kad naprave neko kazneno djelo.

“Važno je da na sljedećim izborima građani izaberu žele li ovako nastaviti ili žele izboriti nešto drugo. Kad državom i društvom vlada jedna organizacija, onda sve zakone podredi sebi. HDZ organizira zakonodavstvo, organizira javni zakonodavni okvir koji njemu pogoduje da ostaje svih ovih 30 godina na vlasti, drže jedni drugima leđa”, rekla je Puljak pa je dodala: “Kad napravite da država ima 556 gradova i općina, 20 županija, napravite jednu veliku mrežu koja podržava taj vaš sustav, ali postoje i primejri gdje je građanima došla voda do grla i ljudima je dosta neuređenog grada i lokalne zajednice. Stranka Centar pokazuje da vlast može zaista raditi u interesu zajednice i građana. Imamo želju da da se naš rad u lokalnoj zajednici proširi i na cijelu državu”.

Puljak navodi da stranka Centar stalno govori o preustroju teritorijalnih jedinica, međutim, nitko kad dođe na vlast to uistinu implementira.

“To su sve kozmetičke promjene koje služe tomu da zamažu oči ljudima da se nešto radi. Mi smo pokazali primjerom da ono što mislimo, to i radimo pa zato mislim da nam ljudi mogu vjerovati. Davno smo rekli ili HDZ ili Hrvatska. Za boljitak i napredak Hrvatske jako je važno pobijediti HDZ. Iz HDZ-a su rekli kako ne postoji registar stanovništva po kojem bi se mjere usmjerile. Od mjera će najviše profitirati oni koji već najviše imaju. To je helikopterski način dijeljenja novca kad ga ima. Bit će pitanje što s njim kad ga ne bude”, kazala je saborska zastupnica.

Puljak kaže kako nam je porezni sustav uvijek isti.

“Nema drastičnijih promjena poreznog sustavava, o pravosuđu da i ne pričamo. Sad smo možda u nekoj sretnoj situaciji, ali ono što je nama bitno su dugoročna rješenja. Uvijek se pitamo što iza toga kad novca nestane. Ostat ćemo sa svim tim problemima koje će tko onda riješiti? Treba se uhvatiti toga i riješiti probleme na jedan sustavan način”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!