Puljak: Treba povući tužbu protiv Bradburyja i smijeniti Staničića

Vijesti 14. tra 202110:48
Izvor: N1

Saborska zastupnica Marijana Puljak (Centar) zatražila je u srijedu hitno povlačenje tužbi protiv blogera Paula Bradburyja te smjenu direktora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristijana Staničića.

Riječ je o klasičnom načinu zastrašivanja i gušenju slobode govora kako bi se ušutkale kritike na račun nefunkcionalnog sustava HTZ, koja troši golem novac poreznih obveznika, rekla je Puljak u Saboru, ističući kako je šokirana „bizarnom viješću“ o tužbama HTZ protiv britanskog blogera Paula Bradburyja.

HTZ od Bradburyja, Engleza s hrvatskom adresom, sudskim putem potražuje 100 tisuća kuna odštete zbog kritika na račun HTZ-a.

„Vlada je smjelo stala iza svakog radnika i poslodavca, tako smo sačuvali tisuće i tisuće radnih mjesta, sigurnost i stabilnost mirovinskog sustava“, istaknuo je HDZ-ov Gari Capelli hvaleći poteze hrvatske Vlade u pandemiji koronavirusa.

Mjerama očuvanja radnih mjesta obuhvaćeno je 690 tisuća radnika i 113 tisuća poslodavaca, utrošeno 14 milijardi kuna u bruto iznosu, naveo je Capelli, spominjući pritom i uvođenje nacionalne naknade za starije od 800 kuna od 1. siječnja, sredstva za isplatu covid dodatka.

Isplata kreće krajem ovog mjeseca, a procjena je da će se njome obuhvatiti 844 tisuće umirovljenika, naglasio je zastupnik.

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić na taj Vladin potez ima drugačiji pogled.

Drago mi je da premijer danas dolazi u Sabor da nam pokuša objasniti što su pregovori s umirovljenicima i zašto u tzv. covid dodatak nije uključio nezaposlene i osobe sa niskim primanjima, kazao je zastupnik.

Davor Dretar (DP) upozorio je na posljedice, materijalne, moralne, društvene koje sa sobom nosi u društvu široko raširena korupcija.

U borbu protiv korupcije moramo krenuti prije nego se ona dogodi, svaka čast Saboru, koji donosi antikorupcijske zakone, ali često se osim donošenja zakona jako malo napravo i u stvarnosti, naglasio je.

Upozorio je kako korupcija utječe i na iseljavanje iz Hrvatske.

Među ljudima koji pune autobuse za neke druge zemlje, puno je onih koji više ne mogu gledati što korupcija čini ovoj zemlji, rekao je Dretar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar