“Puno strojovođa radi kod privatnika, a izgubili su zdravstvenu sposobnost”

Vijesti 12. ruj 202208:58
Podijeli:
Izvor: N1 / Katarina Brečić

Teška željeznička nesreća kod Novske, u kojoj je poginulo troje, a ozlijeđeno 12 ljudi, potaknula je pitanja o sigurnosti i održavanju željezničkog prometa.

O tome je danas u emisiji Hrvatskoga radija “U mreži Prvog” govorio šef Sindikata strojovođa Hrvatske Nenad Mrgan.

Mrgan kaže kako je za danas najavljena presica na kojoj će se govoriti o neospornim dokazima o neispravnosti te nefunkcionalnosti sigurnosnih uređaja između kolodvora Okučani i Novska u vrijeme vožnje vlaka.

“Velik broj strojovođa kod privatnih prijevoznika radi nakon što su izgubili zdravstvenu sposobnost”

Mrgan ističe kako nitko ne želi iznositi optužbe, utjecati na tijek istrage i prejudicirati što se ondje dogodilo.

“Sigurno je da je došlo do pogreške strojovođe u spletu okolnosti. Upitno je zašto se strojovođa prethodnog vlaka zaustavio na pruzi. Imamo neke informacije da on tamo i stanuje. Znamo da se radi o čovjeku starije dobi, koji je dobio otkaz u prethodnoj firmi, znamo da je izgubio zdravstvenu sposobnost drugostupanjske komisije da ne može upravljati vlakom, kasnije je on tu dozvolu negdje ishodio. A to je ono na što želimo upozoriti da veliki broj strojovođa kod određenih privatnih prijevoznika radi iz mirovine i rade nakon toga što su izgubili zdravstvenu sposobnost”, rekao je Mrgan gostujući “U mreži Prvog”.

“Nije bilo razloga da se vlak zaustavi na otvorenoj pruzi”

Mrgan kaže kako treba utvrditi zašto je vlak uopće zaustavljen i jesu li u pitanju bili neki privatni razlozi.

“Mi sumnjamo da je tu bilo bespotrebno zaustaviti vlak. Ako je primijetio neke neispravnosti, trebao je to napraviti na kolodvoru Okučani ili na idućem kolodvoru. Nije bilo razloga da se zaustavlja na otvorenoj pruzi”, rekao je sindikalac.

Vukić: Danas će se otvoriti istraga

Alana Vukić, ravnateljica Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, rekla je kako nema nikakvih informacija o detaljima koje je iznio Mrgan.

Rekla je da će se danas nakon završenog očevida otvoriti istraga te da navedene detalje ne želi i ne može komentirati.

Gospočić: Istraga će pokazati tko je napravio propust

Državni tajnik za željeznički promet u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić apelirao je na one koji iznose određene činjenice da to prestanu raditi. “Tijek izvidnog postupka i sama istraga pokazat će tko je napravio propust”, kaže Gospočić te dodaje da on ima određene informacije, ali da ih neće iznositi u javnost.

“Postoje tijela od Državnog odvjetništva, policije, a postoji i službeno tijelo koje je formirano na razini društava i u konačnici Agencija. Oni će dati nakon završetka istrage konačni sud o svemu tome. Bitno je kako je koordinacija između tih tijela prisutna te će se oni i sastati”, rekao je Gospočić “U mreži Prvog”.

Profesor sa zagrebačkog Prometa: Mnoge se stvari brkaju

Mrgan se slaže da se sve informacije ne trebaju iznositi u javnost, ali smatra kako određene stvari ulijevaju nepovjerenje u sustav. Vukić dodaje kako postoji velik broj prijevoznika, no da Agencija nije povezana ni s jednim prijevoznikom.

Mladen Nikšić, profesor sa zagrebačkog Prometa, ističe kako je dionica Okučani-Novska jedna od najmodernijih dionica željezničkih pruga u Hrvatskoj. Kaže da je obnovljena i da ima najnoviju opremu.

“Mnoge se stvari brkaju. Recimo, uređaji koji su bili na kolodvoru u Okučanima neispravni od onih koji su se nalazili u tom sustavu, automatskih pružnih blokova. No nešto se očito dogodilo. Izgleda da je izlazni signal iz kolodvora Okučani bio neispravan i da je vjerojatno za to dobio nalog strojovođe putničkog vlaka da na to pripazi, jer mu je prometnik dao znak umjesto signala, a isto tako treba reći da se na području kolodvora Okučani nalazi jedan željezničko-cestovni prijelaz, čiji su oprema i uređaji bili neispravni, ali to nije dio ovog automatskog pružnog bloka”, rekao je profesor Nikšić “U mreži Prvog”.

Gospočić tvrdi da je oprema na nekim dionicama stara, ali potpuno ispravna i da se održava.

Komentari

Vaš komentar