Pupovac: “Plenković je zaslužio da novčić iz božićne česnice pripadne njemu”

Vijesti 06. sij 202314:45 3 komentara
N1

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac dao je izjavu za novinare nakon božićnog domjenka u organizaciji vijeća.

Kad je riječ o dosadašnjim susretima hrvatskih i srpskih političara, Pupovac kaže: “Naučili smo nešto iz dosadašnjih susreta. Iz toga znamo da moramo biti trezveni i da moramo graditi uzajamno povjerenje oko pitanja koja nisu laka, koja se ne daju lako riješiti. Moramo biti otvoreni jedni s drugima i razgovarati pošteno. Tako ćemo nešto napraviti.”

Spomenuo je i obnovu Banovine. “To je pitanje o kojem odlučuje predsjednik Vlade. Potrebno je da se obnova ubzra, da se najveći dio zamjenskih kuća završi tijekom ove godine, i naravno, da se postignu značajni rezultati u konstrukcijskoj obnovi.” Na pitanje kako će se to opravdati javnosti kaže: “To će se napraviti tako da se stvari koje se moraju promijeniti promijene.”

Komentirao je i to što je premijer Andrej Plenković pronašao novčić u tradicionalnoj božićnoj česnici. “Pa zaslužio je jer je on sasvim sigurno među najzaslužnijima u generaciji koja je doprinijela tome da Hrvatska dosegne ovako duboku i potpunu integraciju u Europsku uniju. Nekako je prirodno s obzirom na politiku koju vodi da taj novčić od 50 centi s likom velikoga Nikole Tesle pripadne njemu.”

Naposljetku, Pupovac kaže da nije bio na sastanku na kojem je ministar Ivan Paladina navodno ponudio ostavku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare