Radimir Čačić za N1: Što se mene tiče, Banožić može otići već sutra

Vijesti 14. velj 202213:16 > 14:19 6 komentara
N1

Predsjednik Narodne stranke Reformisti, Radimir Čačić gostovao je u N1 studiju uživo. Što se njega tiče, kaže, ministar Banožić može otići već sutra.

“Banožić je apsolutno potkapacitiran. On nema tamo što tražiti, u Ministarstvu obrane. I za Plenkovića i za Milanovića i za sve nas je bolje da se ide na drugi način… Banožić nije odgovorio poziciji koja je vrlo osjetljiva”, rekao je Čačić.

Još jednom je napomenuo da Banožić nije odgovorio svojoj ulozi.

“Njegov način i komunikacija su štetni i za njega, a kamoli za sve druge. Što se mene tiče, Banožić može otići već sutra”, istaknuo je.

Reforma zdravstva i Most

Govorio je i o reformi zdravstva. Kaže da je zdravstvo goruća rana koja treba radikalno i odmah u reformu.

VEZANE VIJESTI

“Prvo, već je konačno netko prepoznao da smo mi jedina zemlja gdje svi imaju zdravstveno osiguranje pa čak i oni koji nisu građani Hrvatske. Ljudi koji vani žive i ovdje popravljaju zube, to nisu glasovi opozicije. Drugo, treba jasno postaviti kriterije da nisu samo lijekovi već i potrošni materijali predmet centralne nabave. Treće, ono što država imati direktno pod kontrolom, a to su klinike čini 65 posto ukupnih dugova. Moramo definirati koje vrste usluga koji rang daje”, objašnjava Čačić.

O Mostovim upozorenjima Vladi vezano uz opasnost od inflacije, kaže da to što je Most upozoravao treba objesiti mačku o rep.

“Oni su aktivni populisti i demagozi nažalost. Nema tu pravih rješenja, nema tu prave analize. Suvisla opozicija treba imati spremne i projekte i rješenje. Most je pred 5,6 godina je imao vrlo kvalitetna programska rješenja. Onda su imali i suvisle savjetnike, vanjske ljude koji su radili na tome. To što je tamo pisalo je korespondiralo sa svime onime što ja govorim. Most je otišao na tamnu stranu, stranu populizma. Naravno, i covid-potvrde će se u u jednom trenutku ukinuti. Populizam nije rješenje za ovu zemlju”, rekao je Čačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare