Radin nije prepoznao zastupnika pa predložio: Na izbore s prozirnim maskama

Vijesti 19. velj 202112:10 0 komentara
furio radin
Marko Lukunic/PIXSELL

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin iznio je u petak zanimljiv prijedlog vezan uz skore lokalne izbore i obvezu nošenja maski zbog pandemije bolesti covid-19.

“Morat ćemo nabaviti prozirne maske za one koji idu na izbore“, rekao je Furio Radin dok je predsjedao Saborom, a nakon što, kaže, nije s maskom prepoznao Mira Totgergelija (HDZ) koji se javio kako bi iznio svoje viđenje stanja u zdravstvu u raspravi o Vladinoj uredbi kojom se mijenja Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Zastupnici u Sabornici moraju stalno nositi maske, skidaju ih samo ako govore za govornicom, Totgergeli je govorio iz klupe, pa ju nije skidao.

“Zanimljiva primjedba“, uzvratio mu je Totgergeli koji je pohvalio rad svih zdravstvenih djelatnika za pandemije covid-19. “Ono što naš zdravstveni sustav prolazi unatrag godinu dana, usporedivo je, možda, samo s ratnim vremenom“, rekao je zastupnik i iznio svoje viđenje kako osigurati liječnike u seoskim područjima.

Taj problem zajednički moraju rješavati Ministarstvo zdravstva, regionalna i lokalna samouprava, tamo gdje one potiču mlade da studiraju medicinu, daju stipendije, uključe se u rješavanje stambenog pitanja, imaju puno manje problema, rekao je Totgergeli.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!