Radnici Čistoće traže sastanak s Tomaševićem: Tražimo bolje uvjete i veće plaće

Vijesti 16. stu 202216:24 0 komentara
N1

Na inicijativu 1.116 radnika zagrebačke Čistoće, sindikati zaposlenih u toj gradskoj tvrtki traže hitan sastanak s Upravom Holdinga. Zahtjev su poslali predsjedniku Uprave te zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću od kojih traže da sastanak organiziraju najkasnije idući tjedan, a ako Uprava ne ispuni njihov zahtjev u traženom roku, najavljuju i prosvjed.

Zdravko Stoilković, glavni povjerenik za Čistoću iz Samostalnog sindikata radnika za N1 potvrdio je kako su radnici Upravi Holdinga i gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću iznijeli svoje zahtjeve koji se prvenstveno odnose na uvjete rada i plaću. Napomeno je kako probleme radnika žele prvo pokušati riješiti “mirnim postupkom i razgovorom” te da su zato zatražili sastanak.

VEZANA VIJEST

“Ako pregovori na tom sastanku propadnu onda ćemo ići u prosvjed, a o tome će mediji naravno biti pravodobno biti obavješteni”, rekao je Stoilković. Napominje kako ih na to obvezuje 1116 potpisa radnika Čistoće koji traže bolje uvjete rada i veće plaće. Sindikalni povjerenik tvrdi da gradonačelnik Tomašević medijima daje izjave koje nisu točne te kao primjer navodi izjavu da je gradonačelnik više puta medijima izjavio da radnika u Čistoći nedostaje jer operativni radnici odlaze u mirovinu.

“To naprosto nije istina, jer radnici ne odlaze u mirovinu već svojevoljno prekidaju ugovore o radu zbog teških poslova i malih plaća”, tvrdi Stoilković i dodaje kako bi se moglo uskoro dogoditi da radnika ni ne bude.

Na pitanje postoje li planovi koliko će prosvjed trajati i kako bi mogao izgledati, Stoilković je rekao kako će o tome s kolegama razgovarati tek ako propadnu pregovori s Upravom i gradonačelnikom Tomaševićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!