Radoslović: Kako me Oleg Butković htio tužiti pa se predomislio

Vijesti 19. tra 202318:51 0 komentara
N1

Ladislav Radoslović, jedan od lidera građanskog prosvjeda protiv gradnje novog pristaništa Mrtvaška na Lošinju, ipak se neće suočiti na sudu s ministrom Olegom Butkovićem. Bar ne ovaj put.

U pozadini prijepora je projekt za koji građani tvrde da je protuzakonit, i prijavili su ga OLAF-u, istražnom tijelu Europske komisije.

“Sve je počelo uhićenjem nas trinaest tijekom prosvjeda prošlog ljeta. Nakon puštanja na slobodu dao sam izjavu koju ste čuli, a u kojoj sam, po njegovom mišljenju, oklevetao Olega Butkovića,” kaže Radoslović. “On je ozbiljan čovjek, u svojoj biografiji kaže da osim boćanja voli i političku i filozofsku litaraturu. Zato mislim da me ili htio zaplašiti, ili je u međuvremenu shvatio da ga ipak nisam oklevetao.”

Ovdje ipak nije kraj priče o tom prosvjedu: “Butković me tužio i za naknadu štete zbog te izjave, od toga još nije odustao.  A protiv svih nas uhićenih, riječ je o 10 posto stanovnika otoka, vodi se i prekršajni postupak jer policija tvrdi da nismo poslušali njihovu naredbu da se raziđemo. A bili smo na javnoj površini! Mislim da pokušavaju sakriti činjenicu da je njihova akcija bila nelegalna, jer gradilište koje su navodno štitili tada više nije postojalo.”

Valja podsjetiti i da su grad Mali Lošinj, Županija i država u međuvremenu su od projekta Mrtvaška ipak odustali.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!