Radoslović: Postupanje policije na Iloviku bilo je politički motivirano

Vijesti 13. lip 202217:50 > 14. lip 2022 11:15 2 komentara
N1

Stanovnici Ilovika već se mjesecima bore i prosvjeduju protiv projekta izgradnje velike luke u Mrtvaškoj. Tvrde da je riječ o zlouporabi sredstava EU fondova te da je riječ o projektu koji će im otežati život. Nakon novog incidenta i sukoba stanovnika Ilovika s izvođačima radova na proširenju luke Mrtvaška izjavu za N1 dao je Ladislav Radoslović, odvjetnik s Ilovika koji je uhićen nakon incidenta.

“Ono što se događa je da mi imamo određene zahtjeve jer način na koji su zamislili ovu investiciju, takav je da uništava otok Ilovik, jedini otok na Jadranu koji je uspio odoljeti toj bijeloj kugi, i otok gdje broj stanovnika raste. Želimo da nam se otok ne uništi. Danas su zaštitari zatvorili državnu cestu i onemogućili nam iskrcaj i korištenje postojećeg mola i puta prema Lošinju. Policija je nakon toga, dajući asistenciju Županijskoj lučkoj upravi, došla i nas počela trpati u maricu. Tako su htjeli omogućiti da se gradilište isprazni i da se ovdje može početi s radovima”, rekao je Ladislav Radoslović.

VEZANE VIJESTI

Kako navodi, građani Ilovika već godinu i pol dana pružaju pasivni građanski otpor.

“Ovdje smo se okupili bez ikakve sile i prisile prema bilo kome. Tako strojevi ne mogu ući na gradilište koje je u potpunosti nelegalno i gdje se krši čitav niz propisa. Ovdje se radi o kriminalu kojim rukovode Oleg Butković i Zlatko Komadina. Imamo i dokaze za to. Sve smo to već odavno prijavili OLAF-u koji provodi istragu”, rekao je.

Za tu istragu, kako navodi, nisu zainteresirani samo istražitelji OLAF-a, već i hrvatske institucije.

“Danas je policija postupila potpuno i krajnje neprofesionalno. Ovo je bilo politički motivirano postupanje policije. Ovo nije moglo doći ni od koga drugoga, nego od ministra Božinovića. Sin gospođe koja je pala na pod, uskočio je i pokušao joj pomoći jer je vidio da mu je majka pala i udarila glavom. Nakon toga je nekoliko policajaca skočilo na njega i na kraju ga čak optužili. Sutra će morati ići u Rijeku na daljnje ispitivanje. Nasreću, imamo snimke svih tih događaja”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare