Radusinović: Ulazimo u vrijeme krize u kojem financijsku politiku vodi premijer

Vijesti 07. srp 202212:57 > 15:14 0 komentara

Novinarka portala Direktno.hr Dragana Radusinović komentirala je za N1 studio uživo uhićenje bivšeg ministra Tomislava Tolušića i ostavku ministra Zdravka Marića.

Rekla je da ako se pokaže da je Tolušić učinio sve to što mu se stavlja na teret, tu bi onda trebalo promijeniti način na koji u startu gledamo na odlaske ministara.

vezana vijest

Za premijera Andreja Plenkovića kaže da se u slučaju Tolušića na neki način može izvući jer za razliku od Marića on nije izabrao Tolušića.

Komentirala je i gubitak arbitraže iz kojeg proizlazi, kako kaže, da je bivši predsjednik HDZ-a Karamarko možebitno bio u pravu kad je htio povući Hrvatsku iz arbitražnog spora. No, smatra da se nismo trebali povući jer da smo se povukli, zauvijek bi ostalo pitanje jesmo li mi to mogli dobiti, ovako nam je sad jasno.

Za Zdravka Marića rekla je da posljednjih mjeseci suvereno nastupa kao ministar dajući važna obećanja po pitanju uvođenja eura, a istovremeno planira odlazak.

“Tajnovitost je jedna od karakteristika Zdravka Marića”

“Tajnovitost je jedna od karakteristika Zdravka Marića. On jako puno toga skriva što ne želi reći, ako se analizira što je rekao to je puno lijepih riječi s vrlo malo sadržaja”, tvrdi.

vezana vijest

Možemo razumjeti da se, dodaje, umorio, ili da mu je premala plaća, da ima druge izazove, “ali nismo imali priliku vidjeti kako taj veliki stručnjak brodi Agrokorom s pozicije direktora u trenutku pada Agrokora, nećemo vidjeti ni kako se on nosi s brodolomom na razini Europe i Hrvatske koji je izvan naše kontrole.”

Marića će, poznato je, naslijediti Marko Primorac. Radusinović kaže da se mora posebno pozabaviti financijskom stabilnošću.

“Novi ministar želi više financirati zdravstvo iz proračuna, to znači da ako je bilo nekog spora između Beroša i Marića, moguće je da je pobijedio Vili Beroš. Ulazimo u vrijeme krize u kojem financijsku politiku vodi premijer jer je njegov cilj ostati na vlasti, a ministru financija uvijek prvi cilj treba biti financijska stabilnost”, zaključila je novinarka portala Direktno.hr Dragana Radusinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!