Randa Siniora gošća Novog dana u utorak

N1

Sutra u 9.30 minuta u emisiji Novi dan Nina Kljenak razgovara s Random Siniorom, uživo iz Ramallaha. Siniora je generalna direktorica Ženskog centra za pravnu pomoć i savjetovanje (WCLAC) i palestinska aktivistica za ljudska prava u Jeruzelemu.

Više od tri desetljeća posvetila je obrani ljudskih prava. Njezino neumorno zalaganje dovelo ju je to toga da postane prva palestinska aktivistica koja se obratila Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda 2018. Učinila je to kako bi skrenula pozornost na visoku stopu obiteljskog nasilja i femicida koji se događaju u Gazi i na Zapadnoj obali.

2021. sudjelovala je na Tjednu rodne ravnopravnosti u Europskom parlamentu.

Ženski centar za pravnu pomoć i savjetovanje ima savjetodavni status u Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda. Zahvaljujući radu WCLC-a znamo za dvostruko ugnjetavanje koje palestinske žene trpe, i kao žene i kao Palestinke.

Posao nevladinih palestinskih organizacija u Izraelu nije lagan. Mnogi članovi tretirani su kao kriminalci. Godine 2021. izraelska vlada proglasila je teroristima šest neprofitnih organizacija, Uključujući Uniju komiteta palestinskih žena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.