Raskol među svinjogojcima? Pokrovac prozvao jednu od predstavnica prosvjednika

Vijesti 01. pro 202312:14 0 komentara
N1 / Ivan Hrstić

Tomislav Pokrovac na GP Županja najavio je da sutra na prosvjed izlate svinjgojci širom zemlje, a komentirajuči jučerašnji sastanak s ministricom dao je do znanja da postoje određena neslaganja među samim prosvjednicima.

Govoreći o sastanku, Pokrovac je prozvao Agicu Ferić, predstavnicu prosvjednika iz druge županije, da je tijekom cijelog sastanka šutjela i nakon sastanka otišla s vladajućima.

“Ja sam Tomislav Pokrovac i ne prodajem se za novac. Puno puta ste pokušali i niste uspjeli. Ja sam došao iz Njemačke da ovdje nešto pokrenem, nije ovo prvi puta”, rekao je Pokrovac.

Ponovio je i poziv ministrici Mariji Vučković i poručio joj da joj i dalje jamči sigurnost. “Idemo do kraja, ovi ljudi koji su na cestama su već pobjednici. Ne možemo reći da smo ovdje za džabe. Ministrice, imate prostora, pozivam vas, pozivam i Plenkovića. Plenkoviću, dođite, riješimo to. Nama treba samo 10 dana da riješimo kolinje”, rekao je.

“Nama ne treba više od 10 dana da se to riješi”, ponovio je iznoseći još jednom zahtjeve Vladi.

Pokrovac je rekao i kako ministrica tijekom sastanka nije znala odgovore na pitanja koja su joj prosvjednici postavljali te da je rekla kako su neki podaci tajni.

“Tko mulja i zašto mulja? Postoji li afrička svinjska kuga ili ne?”, pita Pokrovac i inzistira da bi se prosvjednicima trebalo pokazati naputke koje je država dobila od EK-a te da neće biti kategorizacije. “Bit će samo jedna kategorizacija i Ministarstvo će u stopostotnom iznosu financirati naše objekte”, rekao je.

“Ne može se raditi genocid nad našim blagom i vršiti teror nad našim selima, bez obzira kakvu uniformu i kapu imao. Ako tražimo odgovore od Ministarstva poljoprivrede… U Hrvatskoj je ubijeno više zdravih, nedužnih svinja, nego bolesnih. Pa tko je tu lud, a tko pametan”, kaže Pokrovac.

“Premijeru bih poručio neka se ugleda na Orbana, da dođe u Slavoniju i vidi što je svinjokolja. Čovjek s 50 i koliko godina nikad nije bio na svinjokolji, mislim da je to žalosno. I prozivati nekoga jer nema svinja. Pa ja sam sinoć rekao ministrici da ona nema svinje pa je ministrica”, kaže Pokrovac.

“Je li Gubec držao svinje?”

Ponovno je spominjao i Matiju Gupca. “Je li on držao svinje, je li se bavio ratarstvom? Jesu li braća Radić držala svinje i radila zemlju? Pa o čemu mi pričamo. Ja mislim da netko može bolje zastupati nešto ukoliko nije u tome. Ako je netko neovisan, taj može najbolje razumjeti ljude i zastupati njihove probleme”, govori.

Dodaje kako se ne provjere nikakve mjere, samo se upada ljudima u dvorišta i otima im se svinje. “Gdje kamioni Agroproteinke imaju dezobarijeru kad dođu negdje po svinje? Gdje stoji teza da je netko od seljaka prenio kugu, ne, Agroproteinka je prenijela kugu kamionima…”, kaže i dodaje kako se prijeti seljacima, a ne agromafiji.

Blokade, kaže Pokrovac, ostaju dok ne odrede drugačije.

Zna li Plenković što je svinjska njuška?

Milenko Bilić pitao je koloiko je brodova sa smrznutim mesom stiglo u Hrvatsku. “I pitate što ćemo mi napraviti? Pa čekat ćemo da pobijedi zdrav razum, da naše svinje stavimo u naše pušnice i naše stomake. Što je u lukama na Jadranu, na Dunavu, što mi jedmo, kupujemo i što nam Andrej Plenković nudi”, pita.

“cijelu godinu živimo za taj jedan dan, cijelu godinu štedim da kupim 4 svinjčeta, da bi Plenković, koji misli da je njuška svinje električna utičnica… Volimo to svinjče više nego tebe. I čekamo taj dan kada ćeš u pratnji naše policije završiti u Remetincu, a mi u svojim svinjarama i na svojim svinjokoljama”, poručio je BIlić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!