Raspudić o epidemiološkim mjerama: “Sa strepnjom očekujemo milost premijera”

Vijesti 12. velj 202117:03 > 18:07

Priča o cijepljenju preko reda ostavlja dojam mučnine, rekao je u Newsroomu Nino Raspudić, nezavisni saborski zastupnik iz Kluba Mosta.

Smatra kako je priča o borbi protiv koronavirusa u startu počela loše – nije se postupalo po Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, pa “priču ne vodi ministar zdravstva kao u drugim zemljama, nego ministar unutarnjih poslova – pendrek i represija. Vlada je na sjednici tijekom trećeg mjeseca prošle godine donijela odluku da sva javna nabava ide pod oznakom ‘tajna’, a nema više razloga da zadnjih pola godine ide mimo zakona o javnoj nabavi.

VEZANE VIJESTI

Tek nakon deset mjeseci dobili smo prvo izvješće o radu Stožera, Hrvatska je jedinstven slučaj u EU-u po tome, u Njemačkoj je to jednom u tri tjedna. Vidjeli smo da ministar Beroš uopće nije vidio ugovore s farmaceutima. Mi smo se potpuno naivno prepustili u ruke nedoraslih europskih birokrata koji su očito nasamareni”, prokomentirao je Nino Raspudić.

Potom je rekao kako Sabor ima najniže povjerenje u zemlji, a saborski zastupnici su među prvima primili cjepivo kako bi se “narod poveo za njihovim primjerom, a među njima su se cijepili i zdravi ljudi u tridesetima”.

Podsjetio je i na slučajeve cijepljenja preko reda rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa i šefa HGK-a Luke Burilovića.

“Boras kaže da je imao sreću da se zatekne na mjestu gdje je ostalo cjepiva u bočici, Burilović priča o braniteljskom statusu… Problem je što nemamo jasne parametre, ne zna se kada će se mjere pooštravati i popuštati pa sa strepnjom očekujemo milost premijera”, komentirao je Raspudić.

Rekao je kako sve to govori o općoj traljavosti te da je sve skupa loše vođeno od strane premijera, Stožera i vladinog Znanstvenog savjeta.

Cijepila se i majka Alemke Markotić, a Raspudić kao glavni problem navodi to što nema jasnih kriterija, ne zna se kojim redoslijedom ide cijepljenje pa vlada opća konfuzija, “stoga ga ne čudi što se neki prvo pobrinu za svoje”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare