Raste nezadovoljstvo građana karlovačke Zvijezde: “Građani očajavaju, gradonačelnik živi u paralelnom svemiru”

Vijesti 18. ožu 202416:02 1 komentar
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Karlovačku gradsku jezgru Zvijezdu morat ćemo graditi ispočetka, pod vodstvom HDZ-a briga za ljude i vrijednu imovinu doživjela je potpuni poraz, poručio je u ponedjeljak Dobriša Adamec iz karlovačkog Možemo u društvu koordinatorice i kandidatkinje za premijerku Sandre Benčić.

Predstavnici Možemo održali su konferenciju za novinare između zgrada KAMOD-a i Veleučilišta u Karlovcu, oštećenih za izvođenja radova u sklopu projekta vrijednog 67 milijuna eura tvrtke Vodovod i kanalizacija “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa”.

Zgrada KAMOD-a je oštećena iako je neposredno prije toga konstrukcijski obnovljena, a gradski vijećnik Adamec iznio je neslužbeni podatak da je šteta nastala na zgradi Veleučilišta veća od milijun eura, što dekan Ivan Štedul nije mogao potvrditi rekavši Hini da i dalje nije dobio nalaz procjenitelja.

Adamec je rekao da je prošlo mjesec dana od održavanja tematske sjednice Gradskog vijeća Karlovca na temu radova u Zvijezdi, a ona se “i dalje urušava, stanovnici očajavaju, dok gradonačelnik Damir Mandić živi u paralelnom svemiru i baca dimne bombe”.

Benčić ustvrdila – da se ovo dogodilo u Zagrebu, zagrebačku gradsku vlast ne bi skidali mjesec danas iz prvih deset minuta dnevnika, ali to je pitanje odnosa prema tome tko je na vlasti. Kaže kako se uvjerila da je riječ o ozbiljnim razmjerima uništavanja statike zgrada.

Adamec je izrazio sigurnost da “grub i agresivan način kopanja” nije po pravilima struke. “Gradonačelnik održava ‘presice’ na kojima govori da se radovi odvijaju po planu, da je sve ovo očekivano, da smo ‘svi u tome zajedno’ i da smo svi jednako odgovorni, što je najgore – to kažu oni koji gradom upravljaju 30 godina”, rekao je.

Mnoge kuće su trajno oštećene, oštećenja i dalje nastaju, obitelji su morale trajno iseliti, oni koji ovdje i dalje žive imaju nesigurne uvjete, gradilište nije nikako označeno, naveo je Adamec dodavši kako su građani prepušteni da se “sami natežu s osiguravateljskim kućama”, a nitko ne zna kada će biti nadoknađena šteta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare