Raukar Gamulin: Plenković je kao deus ex machina nekim sucima dao 500 eura

Vijesti 24. srp 202309:54 0 komentara

Urša Raukar Gamulin, saborska zastupnica Možemo! u Novom danu analizirala je izvanrednu sjednicu u Saboru na kojoj se raspravljalo o blokadi na sudovima zbog štrajka i o posljednjoj aferi u HEP-u.

“Zaključak nakon ta dva i pol dana je svakako moralna pobjeda opozicije. Bez obzira što je njihova većina izglasala svoje sramotne zaključke, ova rasprava o dva ključna problema – funkcioniranju pravosuđa i afera u HEP-u i krađa – pokazala je da je HDZ slab, nema argumenata i da HDZ može podržavati samo cirskusante i to im je svo oružje”, kazala je Raukar Gamulin.

Navodi da HDZ nema argumenata i podsjeća da štrajk u pravosuđu traje već osam tjedana što znači da je jedna grana vlasti blokirana.

“Sada su u pitanju svi naši građani koji nemaju pristup sudu i sada trpe štetu. Ova sjednica je pokazala svu slabost”, dodala je Raukar Gamulin.

“Andrej Plenković osmi tjedan nije u stanju riješiti problem žena, štrajkašica u pravosuđu, nije sposoban od 29.6. naći odgovorne i smijeniti ih za novu aferu u HEP-u”, istaknula je zastupnica.

Osvrnula se i na komunikaciju tijekom sjednice. “Sabor nije balkanska birtija u kojoj si navodno duhovit, a zapravo prost.”

“Andrej Plenković od 2016. uspijeva u uništavanju nezavisnih institucija u Hrvatskoj. Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa je anestezirano, a upravo je ono ta nezavisna institucija koja bi u aferi HEP prva trebala reagirati. Pravobraniteljstva su stavljena sa strane. Sad su krenuli i na sudstvo”, kazala je Raukar Gamulin pa nastavila:

“Plenković je kao deus ex machina došao i ponekim sucima dao 500 eura povišice koliko nekim ženama, namještenicima iznosi cijela plaća.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!