Ravnatelj Centra za N1: Nije bilo znakova da bi se ovako nešto moglo dogoditi

Vijesti 02. tra 202116:21 > 16:21 1 komentar
Branko Medunić
N1

Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, rekao je za N1 da doista ništa nije upućivalo na ovakav razvoj situacije te da otac djevojčice nije ranije prijavljivan zbog nasilja prema supruzi ili djeci, već zbog sukoba s majkom.

“Pod nadzorom se trenutno nalazi Centar, tj. tim koji pratio konkretnu obitelj, djelatnica koja je provodila nadzor i ja kao ravnatelj”, rekao je Branko Medunić za N1 te pojasnio situaciju s ocem:

VEZANE VIJESTI

“Otac je bio prijavljivan zbog nasilja ili sukoba s majkom, a ne zbog obiteljskog nasilja prema supruzi, još manje prema djeci. Da je bila ikakva sumnja, kolegica bi reagirala, iskusna je, psiholog po struci, nažalost nikakve indicije nisu upućivale da bi se ovako nešto moglo dogoditi.”

Dodaje da u detalje nadzora nije ni lako ulaziti te da treba postojati konkretna sumnja da bi se član obitelji detaljnije pregledao.

“Kolegica kad obavlja nadzor, pogleda obitelj, obavi razgovor, ali da bi detaljnije provjerila, morala bi skinuti dijete ili imati konkretniju sumnju da bi nešto provjerila. Djeca su bila praćena od nadležnog pedijatra, cijepljena na vrijeme, dolazila je patronaža za djecu rođenu kasnije, ništa nije upućivalo na nešto što se nažalost dogodilo”, rekao je Medunić.

Također, rekao je da nije istina da je djevojčica izuzeta ranije iz obitelji, nego su roditelji sami tražili Centar da uzme dijete, a kad su riješili pitanje smještaja, odnosno doma i druge uvjete, tražili djevojčicu natrag.

Roditelji 2.5-godišnje djevojčice koja je teško ozlijeđena dovezena u Klaićevu bolnicu, uhićeni su jučer oko 22 i 50. Zasad ih se tereti za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz Stavka 3. Kaznenog zakona za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Sutra će tijekom dana biti izvedeni pred suca istrage te će se donijeti odluka o istražnom zatvoru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare