Ravnatelj KB Dubrava: Situacija je bitno ozbiljnija nego proteklih tjedana

Vijesti 12. tra 202107:44 > 08:17 0 komentara
N1

Ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić komentirao je aktualno stanje s koronom.

“Broj hospitaliziranih raste iz dana u dan, mi smo preko 300 bolesnika hospitalizirali, to su sve srednje teški i teško bolesni. Situacija je bitno ozbiljnija nego prethodnih tjedana”, rekao je Lukšić za HRT.

Kaže kako su u odnosu na epidemiju tijekom zime, sada hospitalizirane mlađe osobe. “Tada su bili hospitalizirani ljudi 70, 80 godina i stariji. Danas imamo sve mlađe osobe s jednako teškim kliničkim slikama, znači ljude u 40-tim, 50-tim, 60-tim godinama, a i mlađe”, pojasnio je.

Uglavnom britanski soj

Dodao je i da se njihove smetnje odnosno kliničke slike značajno brže pogoršavaju te da za kraća vrijeme završe u bolnici i na respiratoru. “Srećom zbog njihove dobi oni se brže oporave pa je smrtnost manja nego što je bila zimi”, dodaje.

U više od 70 posto slučajeva radi se o britanskom soju, koji bi starijima, kaže Lukšić, nanio veliku štetu pa je dobro i što ih se dosta procijepilo.

“Bilo bi dobro da cjepiva imamo više, to je definitivno jedini izlazak iz ove pandemije. Bila je dobra strategija da se cijepe najugroženiji”, poručio je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!