Ravnatelj splitske bolnice: Možemo očekivati veći broj bolesnika u bolnicama

Vijesti 28. pro 202118:32 > 18:44 2 komentara
N1

Ravnatelj KBC-a Split, Julije Meštrović gostovao je u Dnevniku. Govorio je o stanju u splitskoj bolnici.

“Točno je da, nažalost, možemo očekivati veći broj bolesnika u bolnicama jer nova varijanta, prema onome što zasada znamo, izaziva blaže simptome, ali je veći broj zaraženih. Zbog tog većeg broja zaraženih možemo očekivati i veći broj onih s težim simptomima, odnosnosno onih koji će morati biti hospitalizirani. Prema tome, KBC Split, kao i ostale bolnice u Hrvatskoj moraju biti spremne za prihvat i većih brojeva, pa i težih bolesnika”, kaže.

Rekao je kako u bolnici ima i onih koji su trenutno negativni, ali ih je u bolnicu dovela ista bolest kao i pozitivne, covid-19. Danas je u bolnici 176 hospitaliziranih zbog koronavirusa. Govorio je i o zaposlenicima KBC-a:

“Zdravstveni djelatnici su divni, nemam riječi kojima bih se zahvalio svim doktorima, sestrama, tehničarima, spremačicama i svom osoblju KBC-a Split, ali i u ostalim bolnicama. Svi slično radimo skoro dvije godine. Imamo onih koji mjesecima ne izlaze iz respiratornog centra jer kažu da je njihova dužnost raditi tu koliko god mogu. Divni ljudi. Nemam riječi zahvale i ne može se ni na koji način te ljude nagraditi.

To su ljudi kojima možemo biti beskrajno zahvalni. Ja sam jutros bio i svaki dan odem da ih vidim, to su mladi ljudi, mladi doktori i sestre. Nama je u ovom trenutku angažirano 260 samo medicinskih sestra, od toga je pola na odjelima za intenzivno liječenje, to je velik angažman i to traje već dvije godine i oni sve to izdržavaju i nitko nije izgubio entuzijazam i želju za pomaganjem. To je naša dužnost i to se tako radi”.

“Cijepljenje je jedini način zaštite”

Ponovio je i kako je 85% onih na respiratorima – necijepljeno.

“Još jednom koristim ovu priliku i nećemo se nikad umoriti ponavljati da se moramo cijepiti jer je to jedini način zaštite, prva, druga pa treća doza, to je tako i to tako treba prihvatiti”.

Dodao je i kako nijedan veliki projet u KBC-u Split nije stao zbog pandemije:

“Mi imamo nekoliko velikih projekata koji su započeti, nijedan nije zaustavljen, ali su morali biti usporeni. Ali evo, objedinjeni hitni bolnički prijem se radi i prva polovica će početi raditi za turističku sezonu, radi se i regionalni tansfuzijski centar, to su dva velika ulaganja, 70 odnosno 54 milijuna kuna. Mi radimo i druge strateške projekte i ništa se ne prekida i ne zaustavlja, svi mi u Hrvatskoj liječimo i sve ostale bolesnike i rade se planovi za napredak struke”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare