Referendum za Lungomare nije uspio, izašlo svega 22,71 posto Puljana

Vijesti 09. lis 202221:25 0 komentara
Projekt hotel Valkane

Referendum za Lungomare u Puli nije uspio jer je u nedjelju izašlo svega 11.065 glasača odnosno 22,71 posto Puljana, objavili su u nedjelju navečer iz Gradskog izbornog povjerenstva.

Da bi ishod referenduma bio valjan, moralo je izaći 50 posto birača plus jedan glas, odnosno 24.357 građana.

Od građana koji su izašli na referendum 9.716 bili su ‘za’, a to je 88,55 posto, a 1.256 građana ili 11, 45 posto bilo je ‘protiv’, dok su ostali listići bili nevažeći.

Na nedjeljnom referendumu Puljani su imali priliku izjasniti se jesu li za izmjenu Generalnog urbanističkog plana kojom će se ukinuti mogućnost gradnje hotela Valkane na predjelu Lungomare, gdje su šetalište i šuma uz more.

Po riječima predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva za provedbu lokalnog referenduma Igora Rakića, tijekom dana na biračkim mjestima nisu zabilježeni nikakvi ekscesi te je referendum protekao u najboljem redu.

Referendumsko pitanje glasilo je: “Jeste li za izmjenu Generalnog urbanističkog plana Grada Pule kojom će se u cijeloj zoni obuhvata važećeg Urbanističkog plana uređenja Lungomare ukinuti mogućnost gradnje hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno- poslovnih građevina?”.

Građanska inicijativa za referendum o Lungomareu u svibnju je prikupila više od 11 tisuća potpisa kako bi po važećim pravilima bio raspisan referendum o sudbini Lungomarea, a  Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo je da prijedlog za raspisivanje referenduma ima potreban broj birača i da je referendumsko pitanje u skladu sa zakonom.

Investitor u Hotel Valkane suvlasnik je United grupe čiji je dio N1 televizija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!