Reoma grupa pokreće ovrhu nad Holdingom zbog duga od više od 14 milijuna kuna

Vijesti 11. lis 202114:38 0 komentara
Zeljko Lukunic/PIXSELL, Ilustracija

Zagrebačka Reoma grupa u odgovoru na upit N1 televizije potvrdila je da pokreće ovrhu nad Holdingom zbog duga od više od 14 milijuna kuna.

Odgovor Reoma grupe prenosimo u cijelosti.

“Trgovačko društvo REOMA GRUPA d.o.o., nakon brojnih bezuspješnih pokušaja mirnog rješavanja predmetnog spora, koji datiraju od dana 21.06.2021. godine, podnijelo Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave protiv dužnika, trgovačkog društva ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o., dana 08.10.2021. godine.

Ukupni iznos dospjelih, a neplaćenih obveza društva ZAGRBAČKI HOLDING d.o.o. prema društvu REOMA GRUPA d.o.o., koji je predmet navedenog ovršnog postupka je 14.055.648,97 HRK, od kojeg se iznos od 10.638.853,97 HRK odnosi na uslugu preuzimanja i daljnje obrade glomaznog otpada i otpadne plastike izvršenu prema ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o. – PODRUŽNICA ČISTOĆA, a iznos od 3.416.795,00 HRK se odnosi na uslugu preuzimanja i daljnje obrade ostalog otpada koji nije biorazgradiv, izvršenu prema ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o. – PODRUŽNICA GRADSKA GROBLJA.

Rok plaćanja naknade za izvršene predmetne usluge je 60 (šezdeset) dana od dana primitka e-računa za izvršene usluge, a društvo ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o. kasni s plaćanjem predmetnih obveza u rasponu od 30 (trideset) do 90 (devedeset) dana od dana dospijeća, ovisno o pojedinim računima.

Posebno želimo naglasiti da je trgovačko društvo REOMA GRUPA d.o.o., počevši od dana 21.06.2021. godine, poslalo veliki broj zamolbi (gotovo 50) Upravi društva ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o. i nadležnim stručnim službama istog društva, a radi dogovora o načinu i planu podmirenja predmetnih dospjelih obveza, međutim bezuspješno, budući da smo, na iste zamolbe, dobili samo jedan odgovor, od dana 06.10.2021. godine, bez konkretnog prijedloga rješenja navedenog problema.

Nadalje, trgovačko društvo je obvezno redovito podmirivati vlastite tekuće obveze prema svojim poslovnim partnerima, poslovnim bankama, leasing društvima, radnicima i ostalim te su, predmetnim kašnjenjem s ispunjenjem dospjelih novčanih obveza od strane društva ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o., nastali problemi s likvidnošću društva REOMA GRUPA d.o.o., koje je Uprava društva pokušala premostiti putem faktoringa – financiranja prodajom potraživanja prema društvu ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o., međutim faktoring društva odbijaju navedeni način financiranja iz razloga preveliko rizika naplate prema društvu ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o.

Također, naglašavamo da će trgovačko društvo REOMA GRUPA d.o.o., neovisno o nastalom, opisanom problemu, i nadalje, savjesno i odgovorno, ispunjavati sve svoje obveze prema društvu ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o. s osnova, još uvijek važećih, a i svih, eventualnih, budućih Ugovora o pružanju usluga preuzimanja i daljnje obrade otpada, sklopljenih s društvom ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o.

Sukladno svemu navedenom, nakon što su iscrpljene sve mogućnosti za mirnim rješavanjem opisanog problema s društvom ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o., Uprava trgovačkog društva REOMA GRUPA d.o.o. je bila primorana postupiti na opisani način i pokrenuti ovršni postupak protiv navedenog dužnika, budući se opisani problem izrazito nepovoljno odražava na redovito poslovanje i likvidnost društva REOMA GRUPA d.o.o., a posredno i naših poslovnih partnera, kojim smo mi obvezni redovito podmirivati vlastite obveze”, stoji u odgovoru iz Reoma grupe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!