Rešetar: Osobe s invaliditetom su naprasno ostale bez novčane naknade Grada Zagreba!

Vijesti 21. tra 202414:19 0 komentara

Suzana Rešetar iz Udruge sjena bila je gošća Točke na tjedan u kojoj je s našom Milom Moralić razgovarala o obustavi novčane naknade grada Zagreba za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama. Naime, do daljnjeg osobe s invaliditetom u Zagrebu neće dobivati naknadu Grada Zagreba koju su do sada dobivale.

“Osobe s invaliditetom su naprasno i bez ikakvih obavijesti ostale bez novčane naknade Grada Zagreba. Rješenja većina još uvijek nije dobila. Svaka jedinica lokalne uprave bi trebala pratiti zakone i svoju socijalnu politiku usmjeriti na to da se brine o najvunerabilnijim skupinama. Ne znam zašto se to dogodilo bez najave”, rekla je Suzana Rešetar iz udruge Sjena.

Također, kaže: “Za očekivati je bilo da će se prava osoba s invaliditetom i djeca s teškoćama povećavati i da će se mijenjati razina politika koje su bile strašno devastirajuće, nabolje. Ne vidimo da ide na bolje, naprasno ukidanje dodatka bez ikakve informacije je poražavajuće za njih”, kazala je Suzana Rešetar iz udruge Sjena.

Navodi da je udruga Sjena o ukidanju novčane naknade saznala od korisnika koji je ostao bez svojih 23 eura.

“Nisam mogla povjerovati da bi netko u predizbornoj kampanji išao na ovako nizak udarac prema ovoj populaciji. Odgovor na moje pitanje hoće li korisnici ostati bez novčane naknade grada Zagreba jer su postali korisnici inkluzivnog dodatka, bio je potvrdan te su poručili da nemaju zakonsko uporište za isplatu jer nisu stigli. Zašto onda nisu napravili zakonsko uporište”, kazala je.

Za kraj kaže: “Za očekivati je da ćeš za kormilom grada biti bolji od onoga što smo imali”, rekla je o stranci Možemo govoreći da i isplata inkluzivnog dodatka kasni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!