Ressler: Brine nas što će se s nastavkom rata sve manje birati sredstva

Vijesti 01. ožu 202212:35 > 14:10 0 komentara
N1

Karlo Ressler, HDZ-ov eurozastupnik, uključio se u program emisije N1 Studio uživo iz Bruxellesa, gdje se danas održava izvanredna plenarna sjednica Europskog parlamenta.

Na današnjoj plenarnoj sjednici Europski parlament trebao bi usvojiti Deklaraciju o Ukrajini.

“Deklaracija ili rezolucija bit će jasna, snažna, značit će da Europski parlament staje na stranu Ukrajine, pravde, slobode. To je bit zašto smo se danas okupili, u trenutku koji je veliki test za cijelu europsku civilizaciju”, rekao je Karlo Ressler.

Komentirajući pomoć Europske unije Ukrajini, kazao je:

“Ovoga jutra na našu sjednicu Kluba uključili su se i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko te bivši predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, koji su naglasili da već od 2014. godine i EU i SAD pomažu Ukrajini u formiranju svojih oružanih snaga. Ovo ne dolazi preko noći, ovo je postojalo i prije. Pokazuje i da sada moramo biti još i čvršći, brži. Ukrajina je uspjela u proteklih nekoliko godina osnažiti svoje oružane snage i zbog toga se nije uspjelo dogoditi ono što je Moskva priželjkivala – da se ruska vojska prošeta do Kijeva.”

Istaknuo je da će ovaj najveći paket sankcija u povijesti EU imati devastirajuće efekte na rusko gospodarstvo.

Na pitanje hoće li Ukrajina postati članicom EU ubrzanim procesom, rekao je da se to neće dogoditi preko noći, ali da Ukrajina može postati članicom kada se ispune svi uvjeti.

“Iz vizure Rusije događa se ono što je najgore za njih. Osim što je EU pokazala jedinstvo, događa se to da se Ukrajina još više približava EU, što je ova vojna akcija trebala spriječiti”, kazao je Ressler pa dodao da je svima u Bruxellesu jasno da se to neće dogoditi u idućim mjesecima.

Komentirajući izjavu Volodimira Zelenskog u kojoj je europskim čelnicima poručio “možda me zadnji put vidite živog”, Ressler je kazao da vjeruje da je to bio upečatljiv trenutak koji je utjecao na sve.

“Cijela jedna takva atmosfera jasno da ima učinka i ovdje na nas u Europskom parlamentu. Dobro je da pokušamo razvijati takve veze i dobivati što neposrednije informacije, to je razlog zašto će se na današnjoj plenarnoj sjedinici obratiti i predsjednik Zelenski”, najavio je Ressler.

Istaknuo je i da Bruxelles brine što će se s nastavkom ovog rata sve manje birati sredstva.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!