Ressler: Crveno-crveno-zelena koalicija Njemačkoj je opasnost

Vijesti 26. ruj 202115:58 > 17:44 2 komentara
N1

O tome kako će se odlazak Angele Merkel odraziti na političke konstelacije u Europi u TNT-u su raspravljali europarlamentarci Karlo Ressler, zastupnik HDZ-a i europskih pučana i Bljana Borzan, zastupnica SDP-a i skupine socijaldemokrata u Europskom parlamentu

Oboje se slažu kako niti jedan od nasljednika Angele Merkel neće imati lak zadatak uskočiti u cipele iskusne kancelarke.

No, dok je Borzan istaknula kako ne treba niti precjenjivati ulogu Merkel, te ocijenila da bi lider SPD-a Olaf Scholz moago biti i energičniji od nje kod donošenja važnih odluka, Ressler je istaknuo kako Njemačka i EU trebaju stabilnost i kontinuitet. Na pitanje slaže li se s ocjenom slovenskog premijera Janeza Janše koji je na Twitteru napisao kako bi preuzimanje vlasti koalicije SPD-a i Zelenih bio “opasan ekperiment”, Ressler je odgovorio kako postoji suglasje u Bruxellesu da bi “crveno-crveno-zelena” koalicija predstavljala opasnost za satbilnost.

“Scholz nije otklonio mogućnost koaliranja s marksističkom strankom Die Linke, i u tome vidimo opasnost – rekao je Ressler u Točki na tjedan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.