Ressler o incidentu na granici: Zaštita državne granice nije reality show

Vijesti 02. velj 202111:42 > 11:56 0 komentara
Karlo Ressler
Karlo Ressler

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler izvijestio je na Twitteru da je razgovarao s kolegama iz Europske pučke stranke koje je izvijestio o incidentu na granici koji se dogodio u subotu.

“Jutros sam kolege iz Europske pučke stranke informirao o još jednom pokušaju diskreditacije Hrvatske zbog politike sprječavanja nezakonitih migracija. Zaštita državne granice nije reality show, nego je naša obveza. Nitko ne smije kršiti hrvatske zakone, pa ni talijanski članovi Europskog parlamenta”, napisao je Karlo Ressler na Twitteru.

Podsjetimo, u subotu 30. siječnja, prilikom posjeta izaslanstva talijanskih zastupnika u Europskom parlamentu i skupine talijanskih novinara na granici između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine došlo je do incidenta o kojem je izvijestio talijanski portal Avvenire.

VEZANE VIJESTI

Naime, četiri europarlamentarca Pietro Bartolo, Alessando Moretti, Pier Francesco Majorino i Brando Benefei stigli su na granicu između BiH i Hrvatske da bi se uvjerili kako Hrvatska postupa prema migrantima, ali hrvatska policija je to spriječila. Talijanski je list naveo da je policija blokirala put europarlamentarcima.

Ministar Davor Božinović je u nedjelju izvijestio da nikome nije dopušten ulazak u državu izvan područja graničnog prijelaza te da je policija postupila po zakonu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.