Ressler odgovorio Matiću: I dalje jeftino etiketira i bezobrazno vrijeđa

Vijesti 25. lip 202118:27 2 komentara
N1

HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler na Facebooku se osvrnuo na riječi SDP-ova europarlamentarca Predraga Freda Matića koji je gostovao u N1 Studiju uživo.

Podsjetimo, Matić je vodio žestoku raspravu vodio je s  Resslerom koji je danas na pisao u Twitteru da “u godinama pred nama, predstoji nam borba za temeljne vrijednosti na kojima je europska civilizacija ponikla – pravo na savjest, slobodu i dostojanstvo svake ljudske osobe”.

“Potpuno je u pravu, samo je zakasnio 13, 14 stoljeća. To je retorika od stoljeća sedmog. Hrvati su od dolaska trebali napredovati i napredovali su. Ti nas nazadnjaci neće moći vratiti. 250 milijuna žena od jučer je sretno. Sada je na drugima hoće li provesti rezoluciju. Ona je neobvezna, ali to je stajalište, pozicija Europe 21. stoljeća i zbog toga sam ponosan što sam ovdje”, rekao je Matić.

Resslerov odgovor prenosimo u cijelosti.

“Svoje kćeri odgajam tako da budu svoje, ravnopravne i samosvjesne. No, prije svega im želim prenijeti da poštuju druge ljude, njihova duboka uvjerenja i osobni integritet, čak i kad se s njima ne slažu. Tako je mene naučila moja majka, topla i neovisna žena, liječnica, a tako i ja učim njih.

Kolega Matić to, nažalost, još nije naučio. I dalje jeftino etiketira, docira i bezobrazno vrijeđa 297 zastupnica i zastupnika koji su se usudili suprotstaviti, ali i sve žene i muškarce koji misle drugačije od njega. To je klasični totalitarni refleks, ali nas to neće ušutkati.

Hrvatska je davno upoznala istrošenu Matićevu politiku isključivosti, podjela i nesposobnost dijaloga. Sada pokušava politički parazitirati na samoproglašenom monopolu borbe za ravnopravnost, zdravlje i dostojanstvo žena. Sada perfidno koristiti teške sudbine žena predstavljajući se kao njihov ekskluzivni predstavnik, iako ih je u svojoj karijeri znao vrijeđati ispod svake razine. Sada pokušava sakriti da pod takvom krinkom bezočno napada na pravo liječnika na priziv savjesti, narušava nadležnosti država članica i da je postao oruđe jedne radikalne agende”, napisao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare