Rimac: Premijer nije zadovoljan praćenjem njegovog intervjua? So what?!

Vijesti 20. sij 202217:55 > 19:10 0 komentara
N1

Politički analitičar Ivan Rimac bio je gost Newsrooma i komentirao previranja na relaciji premijer-predsjednik države i ministar obrane.

Rimac misli da je ministar Banožić zbog svog položaja morao pročitati pismo koje je predsjednik Milanović uputio premijeru Plenkoviću kako bi vidio što mu se stavlja na teret.

VEZANE VIJESTI

“S druge strane, mislim da je premijer druažn pratiti ovakve informacije i reagirati po potrebi da se stanje dovede u nekakvo redovno funkcionalno stanje, barem što se vojske tiče”, navodi Rimac.

Rimac ističe da premijer uvijek može razgovarati s ministrima.

“Premijer upravlja Vladom, a samim time i svim ministrima. Oni ih imenuje i on ih razrješava. On može s ministrom razgovarati i on može od njega nešto zahtijevati”, rekao je.

Retorika premijera Andreja Plenkovića

Analitičar ističe da premijer stalno govori da nije nervozan, ali da način na koji komunicira s javnošću pokazuje suprotno.

“On nema biti što biti nervozan na bilo kakva pitanja novinara, a pogotovo ne bi smio novinare vrijeđati ili bilo što drugo govoriti na bilo kakvo pitanje”, govori.

Upitan bi li Plenković trebao razmisliti o eventualnoj rekonstrukciji Vlade, odgovara:

“Činjenica je da premijer ima stabilnu većinu u Saboru i napraviti veliku rekonstrukciju Vlade. Međutim, postavljati pitanje premijeru zašto ne smjenjuje nesposobnog ministra ili ministra koji ne radi nešto što bi se moralo napraviti je nažalost pomalo apsurdno.

Mi imamo puno nesposobnih ministara, ali čini mi se da ni premijer baš nema kompetencije procijeniti koliko su oni nesposobni. Ja stvarno skidam kapu premijeru što se tiče upravljanje ili pasivizacije Sabora u cijelom procesu, ali što se tiče vođenja operativne politike, dakle vođenja promjena u društvu koje bi išlo na bolje, tu ne vidim apsolutno nikakvih efekata”, kazao je Rimac.

Na pitanje da komentira činjenicu što se premijer žali da jedan njegov intervju nije dobro popraćen u medijima, odgovara: “Što sad tu reći. So what?”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!