Roglić: U sljedećih mjesec dana cijene će narasti sedam do deset posto

Ekonomija 27. velj 202314:29 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Vlasnik tvrtke Orbico, najvećeg europskog distributera robe, Branko Roglić komentirao je u N1 Studiju uživo poskupljenja s kojima se posljednjih mjeseci suočavamo. Kaže kako u narednih mjesec dana očekuje dodatni rast cijena.

“Kad netko kaže da neće biti poskupljenja… Svako poskupljenje ispod 10 posto je razumljivo i očekivano. To treba reći. Trajat će sve dok traje i energetska kriza. Vidite da se sad situacija malo stišava. Očekujemo da će se to za pola godine stišati i da će cijene energije doći na neku razinu kakva je bila ranije. Neće nikada niti isto, ali očekujem da će nešto biti razumnije. Ja u životu još nisam doživio da su cijene pojeftinile, a doživio sam da su poskupile. Računam da će u narednih mjesec dana cijene narasti sedam do deset posto”, govori Roglić.

Njegova je tvrtka najveći distributer u Europi i on kaže da će proizvodi poskupljivati po kategorijama, ali i da se “nikom ne isplati poskupljivati jer na taj način pada prodaja”.

“Nitko od dragosti ne poskupljuje svoj proizvod nego od prisile”, kaže dodajući da rad u njegovim kompanijama neće poskupljivati, ali da će na tržište prenijeti cijene koje dobije od dobavljača.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!