Ruža Tomašić odlazi u mirovinu, u Europskom parlamentu je mijenja Ladislav Ilčić

Vijesti 25. lip 202113:05 > 13:33 0 komentara
N1

Europarlamentarna zastupnica Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić najavila je u petak svoj odlazak u mirovinu, u Europskom parlamentu zamijenit će je Ladislav Ilčić, dok će u Hrvatskom saboru njen mandat nastaviti obnašati Marko Milanović Litre.

“Doista je vrijeme za moju mirovinu. Završila sam svoju borbu za hrvatske ribare i sada mirno mogu u mirovinu, koju sam toliko željela. Drago mi je i počašćena sam što će me u Europskom parlamentu mijenjati Ladislav Ilčić, a u Hrvatskom saboru Marko Milanović Litre. To su mladi i obrazovani ljudi koji su već dokazali da su im hrvatski interesi na prvom mjestu”, poručila je Tomašić s konferencije za novinare u Saboru.

“Izuzetno sam ponosan na Ružu Tomašić koja odlazi u mirovinu nakon impresivne političke karijere u kojoj je napravila puno pozitivnih stvari za hrvatski narod, a karijeru je završila bez ijedne mrlje. Na zadnjih Europskim izborima Ruža Tomašić bila je izabrani eurozastupnik sa osvojenim najvećim brojem preferencijalnih glasova, što puno govori o njenoj popularnosti”, kazao je dopredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Pritom je podsjetio na njezinu borbu protiv narko-mafije, posebno na otoku Korčuli tijekom mandata u Hrvatskom saboru, kao i borbu za hrvatske ribare u Europskom parlamentu.

Ladislav Ilčić zahvalio je Ruži Tomašić na svemu što je učinila za Hrvatsku te najavio da će se u Europskom parlamentu nastaviti boriti za hrvatske ribare kao dio grupe Europskih konzervativaca i reformista.

Namjerava se uključiti u Odbor za industriju istraživanja i energetiku, kako bi se izborio za više subvencija za nisko energetsku gradnju i obnovljive izvore energije.

I Marko Milanović Litre zahvalio je Tomašić na ukazanom povjerenju, istaknuvši da je izuzetno cijeni kao političarku, posebno je naglasio požrtvovnost koju je uložila u ostvarenje ciljeva koje je zacrtala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!