Rajko Ružička: Prvi u Europi smo se bez rezervi otvorili ruskim turistima

Biznis 13. tra 202113:12 > 13:481 komentar
Izvor: N1

Rajko Ružička iz Hrvatske turističke zajednice u Moskvi javio se za N1 Studio uživo te je govorio o potencijalnim ruskim gostima u Hrvatskoj ovog ljeta.

Odmah na početku rekao je kako u Rusiji stojimo bolje nego, recimo, u Njemačkoj koja nas je istovremeno stavila na popis najpoželjnijih destinacija i onih s visokom incidencijom.

“U Rusiji stojimo bolje. Naime, mi smo prva europska zemlja koja se u cijelosti, bez rezervi i bez ograničenja otvorila za ruske turiste. Signal koji smo poslali Rusima je izuzetno pozitivan. Hrvatska ima šanse odraditi dobru sezonu ovo ljeto, što se tiče ruskih gostiju”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

“Stalno se otvaraju novi punktovi za cijepljenje”

Dodaje i kako su oni s kampanjom bili dosta rezervirani, i dok bi u normalnim okolnostima s njom krenuli u ožujku i travnju, ove godine će to biti nešto kasnije jer se nije znalo kako će se situacija s pandemijom razvijati.

“Ali cijelo vrijeme smo održavali visibility konferencijama, čekali smo taj signal iz Hrvatske da možemo ruskim gostima reći: ‘Dobrodošli ste’. Čekamo da krenemo s jednom moćnom kampanjom i vjerujem da će sezona biti moćna”, veli.

Osvrnuo se i na cijepljenje u Rusiji:

“Ne bih rekao da je procijepljenost u ovom trenutku velika, ali svaki dan se cijepi sve veći broj Rusa. Konstantno se otvaraju novi punktovi u malim gradovima gdje ljudi mogu doći bez najave i cijepiti se. Nekidan sam slušao predsjednika Putina koji procjenjuje da bi se do sredine ljeta trebao postići kolektivni imunitet”.

“Dolaze gosti srednje visoke platežne moći”

Dodao je i kako Rusi Hrvatsku ne gledaju kao na predsezonsku destinaciju već kao zemlju za ljeto, za odmor i more. Dodaje i kako im je zanimljiva cijela obala, ali ipak su Istra i Kavrner na prvom mjestu, a zatim srednja i južna Dalmacija.

“Ruski gosti imaju jako velik izbor destinacija za ljetovanje, tu pričamo o Turskoj, Egiptu i Portugalu, Bugarskoj… Niz je zemalja koji se bore za ruske goste. To su sve zemlje koje nude relativno niske cijene. Kada vidite koliko moraju platiti za obitelj u Turskoj ili Bugarskoj to je neusporedivo s Hrvatskom. Nama dolaze gosti koji znaju kamo idu, koji znaju što žele i koji su spremni potrošiti novac u Hrvatskoj. Oni su srednje visoke platežne moći. To je skupina koja je kvalitetna i spremna potrošiti u Hrvatskoj”, objašnjava.

Objasnio je i kako smo s Rusijom već dugi niz godina povezani preko aerodroma u Moskvi i Sankt Peterburgu.

“U najavi već sada imamo karte, planiraju se letovi Moskva-Pula, Moskva-Split i Moskva-Dubrovnik. I još neke kompanije su najavile sezonske i charter letove. Ako situacija bude ok, mislim da će svi oni koji budu željeli, moći doći do Hrvatske”, govori.

Počeli zaprimati zahtjeve za vize

Naposljetku je govorio i o vizama:

“To je isto problem koji je riješen od 1. travnja. Konzularni dio hrvatskog veleposlanstva je počeo sa zaprimanjem zahtjeva za izdavanje viza. Svi centri su proradili, njih 19 u Rusiji i svi ruski građani mogu predati zahtjev za vizu i vrlo brzo će je dobiti. Mi smo faktički krenuli intenzivno prema ovom tržištu i nadam se da će rezultati biti kakvi želimo i očekujemo”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar