Sabor sutra odlučuje hoće li Paladina postati novi ministar graditeljstva

Vijesti 08. ožu 202214:33 0 komentara
Davorin Visnjic/PIXSELL

Pred Hrvatskim saborom dinamičan je tjedan, već u srijedu novim ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine trebao bi na prijedlog Vlade imenovati Ivana Paladinu, nakon što je bivši Darko Horvat podnio ostavku zbog sumnji u nezakonitu dodjelu potpora malim poduzetnicima.

Paladina, koji je dobio jednoglasnu podršku vladajuće koalicije, u srijedu će biti ‘saslušan’ na zajedničkoj sjednici resornih saborskih odbora za graditeljstvo i za gospodarstvo.

Predstavit će im svoj program i viđenje rada, zastupnici će mu moći postavljati pitanja i on je dužan na njih odgovoriti.

O povjerenju novom ministru Sabor će samo glasovati, bez rasprave.

U Vladi ističu da Paladina, bivši predsjednik uprave instituta IGH i glavni savjetnik Hrvatske poštanske banke (HPB), ima bogato stručno iskustvo u vođenju projekata.

“Paladina ima iskustva kao menadžer, a i kao netko tko se bavio građevinskim sektorom, ono što nama treba je svježa i nova energija. On je mlad, a ima dovoljno iskustva i mislim da će biti dodana vrijednost u radu Vlade”, istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Paladina nije član HDZ-a, ali je u krugu onih koji podržavaju vladajuću stranku.

Prije njega, kao kandidat za Horvatova nasljednika kotirao je HNS-ov Stjepan Ćuraj, no tome su se usprotivili koalicijski partneri HSLS i Reformisti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!