Saborski zastupnik ponovno nije došao na sud. Provjerava se dokumentacija kojom se ispričao

Crna kronika 23. lis 202317:52 0 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Opet je odgođena sjednica optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu u procesu koji ima i političku težinu.

Saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač ponovno se nije pojavio na Županijskom sudu u Zagrebu u postupku u kojem ga se tereti za trgovanje utjecajem odnosno lažiranje prijetnji tijekom posljednje predizborne kampanje 2021. godine.

USKOK tvrdi da je uz pomoć lokalnoj policajca Marija Severa inscenirao slanje prijetećih poruka od strane političkih protivnika zbog čega je plakao pred novinarima. Želio je, sumnja se, iskoristiti tu situaciju za prikupljanje političkih bodova, a na kraju je završio s optužnicom zbog trgovanja vlastitim utjecajem. Iskoristio ga je, navodi se u optužnici, da uvjeri Severa da sudjeluje u lažiranju prijetećih poruka.

Sutkinja će provjeriti dokumentaciju

Već smo javljali da se Kovač ni prošli tjedan nije pojavio na sjednici optužnog vijeća koje je trebalo razmatrati optužnicu. Sudu je poslao medicinsku dokumentaciju.

Nova sjednica bila je zakazana za danas, no Kovač ponovno nije došao.

“Sutkinja će provjeriti istinitost dokumentacije i zatražiti ju direktno od doma zdravlja u Čakovcu”, potvrđeno nam je na Županijskom sudu u Zagrebu.
Kada će postupak biti nastavljen još se ne zna. Inače, Kovač, koji je saborski zastupnik, nedavno je iz SDP-a prešao u HSS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!