Sakoman: “Nazvao me otac i rekao da je sin izmislio priču”

Vijesti 26. sij 202319:07 2 komentara
N1//Massimo Dallaglio / Alamy / Alamy / Profimedia/ILUSTRACIJA

Psihijatar Slavko Sakoman u najnovijoj izjavi u medije poručio je da prekida s javnim istupanjem o slučaju navodnog zajedničkog drogiranja trojice policajaca i građana koje su zatekli u stanu prilikom jedne intervencije na Staru godinu.

“Poštovani, izvještavam vas da me nazvao otac mladića i nakon razgovora sa sinom, rekao mi da kažem da je sin izmislio priču ‘za mamu’. Time i ja prekidam bilo koji pokušaj da se nastavi o tome komunicirati. Mogu samo nadodati, da ono što sam čuo u mirnom uobičajenom razgovoru s tim mladićem i mamom, nije imalo narav kaznenog djela, otvaranje ove teme u javnom prostoru ne bi se niti dogodilo”, poručio je Sakoman.

“Ako Vlada RH smatra da je tom pričom i negiranjem te priče narušen njen ugled, ja Vladi RH poručujem da je njen ugled sigurno bio višestruko teže narušen kada je krovno EU tijelo za pitanje droga (EMCDDA) u izvješću za 2021. objavilo da se Zagreb te godine po potrošnji amfetamina našao na prvom mjestu liste od 82 grada. Taj podatak govori da je po trovanju građana drogom i velikom crnom biznisu povezanom s prodajom droga izbio na neslavno prvo mjesto. Tko je za to odgovoran? Zg je bio na prvom mjestu po trovanju kanabisom u radne dane, na šestom mjestu po trovanju drogom ecstasy i na osmom mjestu po drogiranju kokainom. Pri vrhu smo EU zemalja po korupciji i navlačenju građana (masovnim oglašavanjem) na kockanje. Ovdje se radi o ogromnoj ugrozi zdravlja stotine tisuća građana i gubitku novca a zaradi org kriminala a tom pitanju ni Vlada a biti Sabor nije posvetio niti jednu ozbiljnu raspravu. Time se svakodnevno ruši ugled Vlade RH u očima građana koji financiraju rad te institucije”, dodao je Sakoman.

Podsjetimo, cijela priča zavrtjela se nakon što je ovaj stručnjak za liječenje ovisnosti u Novom danu kazao da je od jednog liječenog ovisnika te njegove majke doznao da su on i njegovi prijatelji konzumirali drogu na Staru godinu zajedno s dvojicom policajaca koji su stigli na intervenciju nakon poziva susjeda zbog preglasne glazbe. Kazao je tom prilikom da je u stanu bio i treći policajac, navodno sin jednog ministra, koji nije uzimao kokain. Cijelo gostovanje možete pronaći OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare