Sakoman otišao korak dalje: Jedan od policajaca je sin ministra

Vijesti 26. sij 202317:27 0 komentara
MUP, N1 / Ilustracija

Policija je demantirala izjave psihijatra Slavka Sakomana - priča o policajcima koji su konzumirali kokain prilikom intervencije na novogodišnjoj proslavi je izmišljena - navode u priopćenju. Podsjećamo, Sakoman je gostujući na N1 izjavio da su dvojica policajaca tijekom intervencije u jednom stanu u Zagrebu na proslavi Nove godine zajedno s osobama koje su slavile konzumirale kokain, a da je treći policajac koji je bio s njima sin visokog državnog dužnosnika. Sakoman danas kaže da je šokiran izvješćem policije. Ustraje da je priča istinita i ide korak dalje te tvrdi - policajac koji nije prijavio svoje kolege za konzumiranje kokaina je sin ministra u Vladi.

Sakoman, psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti, na N1 je prekjučer tvrdio – jedan od policijskih službenika šmrkao je kokain na intervenciji.
Danas stiže demantij od policije. Tvrde da je sve izmišljeno.

“Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera, je utvrđeno da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred tamo zatečenim osobama nikada nije ni dogodio, odnosno priča je izmišljena. To je izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti, a također je utvrđeno da osoba novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi u društvu posve drugih osoba, a što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile”, navode.

Psihijatar kaže da je šokiran policijskim izvješćem te ne odustaje od priče koju je podjelio s medijima.

“Sad je samo pitanje što je i na koji način vođen razgovor s tim pacijentom. Nema nikakvog motiva da on laže mami, a da onda on i mama zajedno lažu meni”, rekao nam je psihijatar.

Iako je Sakoman ranije spominjao da je treći policajac sin jednog državnog dužnosnika, sad je otišao i korak dalje: “Sad više nema govora, radi se o ministru u Vladi. Sad koji, nemojte me dalje pitati ionako sam si vraga navukao na vrat”.

Kaže, čuli su se samo jednom i to prije policijskog izvješća.

“Neposredno nakon što sam poslao mail da bih razgovarao ako želi. Iza toga samo se javio porukom, vidio sam određeno razočaranje što sam izišao u medije.”

Sakoman poručuje kako se ne zna tko je žrtva čitavog ovog slučaja ako je cijelu priču izmislio mladić, kao što tvrdi policija. Vjeruje kako će cijelu stvar istražiti DORH.

“Vjerujem da bi objektivno čitavu stvar i analizu slučaja i prikupljanje dokaza mogla izvrsno obaviti državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva s kojom sam obavio drugi razgovor. Dovest ću joj u ured i mamu i sina pa da onda vidimo priču”, rekao je Sakoman.

Upit smo poslali i vladi RH jesu li upoznati s informacijom koju je iznio doktor Sakoman kako je visoki dužnosnik čiji je sin bio na intervenciji ministar u Vladi.

“Radi se o neistinitim i neutemeljenim navodima g. Sakomana, za koje je i policija utvrdila da su netočne. Neprofesionalno je, zlonamjerno i neodgovorno od g. Sakomana da proziva i izlaže javno obitelji članova Vlade i hrvatsku policiju, očito s namjerom diskreditacije, koristeći se navodima koji su lažni”, poručili su za N1 iz Banskih dvora.

Ugledni psihijatar ostaje pri svom tvrdeći da njegov pacijent ni njegova majka nisu imali razloga lagati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!