“Samo idiot je mogao zaključiti da zovemo na banket, to je sastanak i druženje”

Vijesti 02. lip 202212:15 > 12:30 0 komentara
N1

Naš reporter Božidar Lončar razgovarao je s glasnogovornikom Brodosplita Josipom Jurišićem.

Naime, pojavila se vijest da se u Brodosplitu organizira banket iako je tvrtki ugroženo poslovanje. Jurišić to demantira, pokazuje pred kamerom i dopis koji su slali kandidatima za gradonačelnika Splita.

VEZANA VIJEST

“Ovo je dopis koji smo poslali svim kandidatima za gradonačelnika Splita, u kojem piše: ‘Pozivamo vas da svratite do nas na sastanak i kratko druženje na jedrenjaku Golden Horizon, gdje bi vam prezentirali naše poslovne rezultate’. To je bila namjera uprave Brodosplita i da se upoznaju s vlasnikom Brodosplita, da saznaju iz prve ruke, e ne da iz medija čitaju o lošim potezima i stanju u škveru. Samo idiot je mogao zaključiti da će se ovdje održati banket. Nema nikakvog banketa, naročito ne u ovo vrijeme kada je poslovanje firme ugroženo”, rekao je na početku i pokazao nam dopis.

Na njihov poziv nitko se nije odazvao:

“Nitko se nije odazvao, vjerojatno ih je taj članak obeshrabrio. Neću reći da ih škver ne zanima, ne mogu to vjerovati. Stalno kažu da su im radnici najbitniji, evo tu su radnici, a njih nema.

Ja bih volio da njih zanima interes radnika i radničkih prava i da radnici zadrže svoja radna mjesta, to smo htjeli s njima podijeliti, reći im kakvi su problemi, kako ih pokušavamo riješiti. Mi isto želimo zadržati što više radnih mjesta. To je sada sigurno brojka od 500, a mi bismo htjeli 1.000 i 1.500, ugovorili smo i novih projekta, a ugroženi su…”, objašnjava.

Rekao je na kraju i da novih kreditora nema i da od HBOR-a zasad ništa. “Bivši minsitar Hajdaš Dončić je jučer rekao da je to politička odluka, mi je čekamo”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!