Sanja Barić: To je to! Nebitno je što privatno mislimo, moramo se držati toga što Ustavni sud kaže

Vijesti 19. tra 202415:05 3 komentara
Matija Habljak/Pixsell

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na predsjedničku dužnost doveo u poziciju da ne može biti mandatar za sastav buduće vlade kao ni premijer.

Ustavna stručnjakinja Sanja Barić, predstojnica Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dala je svoj prvi komentar reakcije Ustavnog suda za Večernji list.

“To, što Ustavni sud kaže, to je to. Nije važno što kaže Sanja Barić ili bilo tko drugi. Ustavni sud je rekao. I to je to. To je ustavno-pravni poredak, to je vladavina prava i moramo se naprosto toga držati. Tim više što je Ustavni sud dao upozorenje i ranije. I svi smo govorili da imamo veliki problem. A ovo je sada situacija u koju su naprosto dovedeni. Sve što je rekao Ustavni sud, to je to. Nije važno što mi privatno mislimo i koga bismo mi željeli za premijera, ili kakvu Vladu. To je nebitno. Mi moramo poštivati opća pravila izborne utrke i ustavno-pravnog poretka. U kojem predsjednik Republike ima sasvim specifičnu ulogu. To je jedna jedina osoba koja ima izrazito specifičnu ulogu u ovom cijelom postupku. To je to”, kaže profesorice Barić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare