Plenković se sastao s Vučićem, objavio o čemu su razgovarali

Vijesti 19. sij 202307:01 > 10:13 0 komentara
Vlada RH

Premijer Andrej Plenković danas se u švicarskom Davosu, gdje sudjeluje na godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma (WEF), sastao sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. 

Sastanak Plenkovića i Vučića krenuo je nešto iza 9 sati i trajao je pola sata.

Razgovarali su, kako je premijer Plenković objavio na Twitteru, o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu. “Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanju otvorenih pitanja”.

Predsjednik Srbije se oglasio na Instagramu. “Vrlo korektan razgovor sa Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Vjerujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspjeti ostvariti napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa”, poručio je Vučić.

O odnosima sa susjedima premijer Plenković je govorio i sinoć.

“Kada su u pitanju odnosi između Srbije i Kosova, želimo smirivanje tenzija i normalizaciju. Danas sam se susreo s kosovskim premijerom, sutra ću se sastati sa srbijanskim predsjednikom”, rekao je premijer Andrej Plenković u Davosu u CNN-ovoj emisiji Quest Means Business.

Plenković je kazao da ne postoji strah od nestabilnosti i da je međunarodna zajednica predana “mirnom razvoju situacije u jugoistočnoj Europi, a osobito odnosima između Srbije i Kosova”.

Jutros je Plenković sudjelovao na panelu “Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu”.

Kako su najavili iz vlade, oko 9:45 Plenković bi trebao dati intervju za Euronews, a u 11:30 sudjelovat će na panelu “Finding Europe’s New Growth” (Pronalaženje novog europskog rasta) koji možete pratiti i na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!