Savjetnik Plenkovića: Oporba svrstala na anticivilizacijsku stranu povijesti

Vijesti 04. velj 202310:19 0 komentara
N1

Povjesničar i savjetnik predsjednika HDZ-a, Ivica Miškulin, komentirao je aktualne političke teme, ali i vanjsku politiku.

U susjednoj Srbiji je uzavrela politička situacija zbog priznanja Kosova, a u Rusiji je proslava oslobođenja Staljingrada. “Putin je to pretvorio u rusku pobjedu u Staljingradu, a podaci pokazuju da su drugu narodi SSR-a, pogotovo Ukrajinci, podnijeli najveću žrtvu. U Putinovoj analogiji je onaj tko se brani Rusija, a onaj tko napada nacistički Zapad. On želi svojoj javnosti predstaviti Zapad u svjetlu fašizma”, rekao je Miškulin.

“I naša javnost mora razumjeti da i obljetnica oslobođenja Staljingrada dolazi od ruske propagande koja je naslijeđena iz SSSR-a. Ova invazija traje od 2014, a sada je doživjela eskalaciju. Jedna od tih propagandi je i pozivanje na mir, Putin zna pustiti svoje propagandiste i da prijete nuklearnim ratom. U vrijeme kada je Regan intenzivirao Hladni rat puno je bilo pozivanja u Europi na mir, na čelu sa Zelenima, a to je bilo financirano od strane SSSR-a”, rekao je.

“Meni se čini da Rusija za opsežnije vojne operacije više nije sposobna, što bi dalo za zaključiti da su zapadne sankcije počele davati rezultata”, dodao je.

“Ponosan sam što je Hrvatska dio zapadne civilizacije i priznati da s diktatorima nema pregovaranja nego morate stati na stranu žrtve agresije. Putin je uspio potjerati Finsku, koja je tradicionalno bila neutralna, u NATO savez. Uspio je ujediniti dobar dio Zapadne Europe koji je konačno čvrsto stao i aktivno se zauzima za ono što predstavlja, a to je područje slobode govora i područje najboljih uvjeta života”, smatra Miškulin.

“Predsjednik Njemačke je rekao da neće nasjesti na ruske provokacije, volio bih da to kaže i hrvatski predsjednik On se svrstao na antizapadnu, antiameričku i anticivilizacijsku stranu. Ovaj rat traje dulje vrijeme, čije su se službe miješale u pitanje Brexita, čije su se službe miješale u američke izbore”, pita se.

“Neutralna Ukrajina znači Ukrajina u rukama Rusije”, dodao je rekavši da se oporba svrstala na anti-civilizacijsku stranu povijesti. “Povijest im ovo neće oprostiti”, rekao je.

Što se tiče Kosova, kaže da se nadao da se Srbija suočila sa stvarnošću. “Vučić i dalje nije spreman priznati tu realnost i drži Srbiju s one strane civiliziranog svijeta. Kosovo je bio prva žrtva veliko-srpske politike. Rat je tamo počeo i završio, i sada naš predsjednik kaže da je Kosovo oteto”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!