SDP osudio izjavu vladinog izaslanika Raosa o 10. travnja 1941.

Vijesti 10. tra 202216:02 > 11. tra 2022 09:51 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) osudila je u nedjelju izjavu izaslanika ministra branitelja brigadira Matka Raosa na skupu HOS-ovaca u Splitu kako "ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941.", te je pozvala Vladu da se od te izjave ogradi.

Raos je ranije u nedjelju prilikom polaganja vijenaca ispred spomenika poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban u Splitu izjavio: “Morate znati, da nije bilo 10. travnja 1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske.”

VEZANA VIJEST

Desetog travnja 1941. proglašena je kvislinška Nezavisna Država Hrvatska.

SDP osuđuje današnji skup u Splitu i izjave koje je dao izaslanik ministra branitelja, brigadir Matko Raos, u kojima navodi kako “ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941. godine”, stoji u priopćenju koje potpisuje potpredsjednik SDP-a Hrvatske Ranko Ostojić.

“Nedopustivo je da se Domovinski rat i stvaranje današnje Hrvatske dovodi na bilo koji način u vezu sa zločinačkom NDH, koja je bila kvislinška tvorevina. Hrvatska, kao i cijela slobodna Europa, nastala je na temeljima i vrijednostima antifašizma, što je definirano našim Ustavom i na to trebamo biti ponosni”, poručio je Ostojić.

“Ne možemo dopustiti niti tolerirati da ljudi koji predstavljaju ministra i Vladu imaju ovakav stav. Pozivamo ministra i Vladu da se ograde od ovog skupa i riječi njihovog izaslanika Raosa”, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!