Šef Ceha ugostitelja podnio ostavku zbog “nespretne izjave”

Vijesti 04. pro 202311:06 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Kako su iz Ceha javili danas, Letica više nije predsjednik te udruge. "Ovim putem obavještavamo da je Franz Letica podnio ostavku na mjesto predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore.

“Svima nama nije ugodno vidjeti strance na ulici, to je činjenica. Teško je o tome govoriti u javnosti, ali hajdemo se suočiti s tim činjenicama, da nije ugodno vidjeti ni ljude koju su zamotani, drugih kultura”, bila je ovo izjava Franza Letice koja ge je koštala funkcije.

Kako su iz Ceha javili danas, Letica više nije predsjednik te udruge, prenosi Večernji list.

“Ovim putem obavještavamo da je Franz Letica podnio ostavku na mjesto predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore uslijed nespretne izjave o stranim radnicima koju je uputio ovoga tjedna na 35. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika”, javili su, a oglasio se i sam Letica.

“Bez sumnje, moj nedavni komentar nije odražavao ni moje osobne stavove niti stavove Ceha kojeg sam imao čast predstavljati. To nije bila namjera, niti bi trebalo biti opravdanje. Svjestan sam da je takva nespretno izrečena izjava neoprostiva, posebice u svjetlu važnosti poštovanja svih ljudi, bez obzira na porijeklo, kulturu ili uvjerenja. Ovakvi incidenti ne smiju biti umanjena ili zanemarena stvar. Oni imaju potencijal nanijeti štetu ne samo meni osobno, već i ugledu našeg Ceha i Hrvatske obrtničke komore. Stoga, ali s potpunim osjećajem odgovornosti prema svima vama i prema vrijednostima koje zastupam, donosim odluku o ostavci na mjesto predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a”, istaknuo je Franz Letica pri obrazloženju svoje ostavke.

U Cehu napominju kako normalno funkcioniranje hrvatskog obrtništva ovisi o inozemnoj radnoj snazi te da su u Hrvatsku dobrodošli svi pojedinci koji mogu pridonijeti razvoju hrvatskog gospodarstva. “Na svima nama je da stvorimo sustav koji će svakom pojedincu omogućiti bržu integraciju u društvo i poslovni sustav”, zaključuju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!