Šef Janafa: Kovačevićevo svjedočenje puno poluistina i dezinformacija

Vijesti 06. lis 202216:37 0 komentara
N1

Predsjednik Uprave Jadranskog naftovoda Stjepan Adanić izjavio je da je svjedočenje nekadašnjeg čelnika Uprave Dragana Kovačevića na Antikorupcijskom vijeću obilovalo nizom poluistina jer su ključne odluke donesene u prvoj polovici 2015. kad Andrej Plenković nije bio premijer.

“Ono što je bitno za istaknuti, ono što je vidljivo da su Janaf i Ina u prvoj polovici 2015. imali niz sastanaka na temu prihvata i uvjeta transporta domaće nafte Janafovim cjevovodom”, rekao je Adanić Hini u četvrtak u reakciji na Kovačevićeve tvrdnje.

Janaf je, kaže Adanić još 2015. potpisao ugovor i donio poslovnu odluku o izradi idejnog rješenja te procjenu troškova investicija nad rekonstrukcijom, odnosno dogradnjom instalacije i opreme za prijem sirove nafte iz Ine u terminal na Sisku.

“Važno je istaknuti da premijer Plenković kad se to radilo nije bio premijer hrvatske Vlade i da se to radilo prije njegovog mandata, istaknuo je Adanić, dodavši da premijer nema veze s izvozom nafte u Mađarsku ni time posljedičnim gašenjem sisačke rafinerije.

VEZANE VIJESTI

Smatra da je svjedočenje Kovačevića obilovalo poluistinama, dezinformacijama stavljenima u negativni kontekst dnevne politike.

Bivši šef Janafa i Uskokov optuženik Dragan Kovačević izjavio je u četvrtak na saslušanju pred Antikorupcijskim vijećem u Saboru da je na sastanku u Vladi premijer Andrej Plenković sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije, što je Kovačević odbio.

Iznoseći svoje tvrdnje o ulozi premijera Andreja Plenkovića i bivšeg ministra Tomislava Ćorića u vezi preusmjeravanja nafte Mađarskoj, Kovačević je rekao da je taj sastanak bio pripreman na razini ministara, a pritisak za gašenje rafinerije se provodio 10 godina.

Plenković je u četvrtak odbacio tvrdnje da je na sastanku u Vladi sugerirao potpisivanje memoranduma koji bi značio gašenje rafinerije Sisak, prozvavši oporbu zbog pozivanja Kovačevića pred Antikorupcijsko vijeće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!