Šef Memorijalnog centra Domovinskog rata vozio pijan, sve se pokušalo zataškati?

Crna kronika 10. kol 202307:03 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL (ilustracija)

Ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Krunoslav Šeremet (43), odbio je postupiti po nalogu policije nakon što ga je prometna patrola Policijske uprave Vukovarsko-srijemske u alkoholiziranom stanju zatekla za volanom službenog automobila.

Dogodilo se to još 9. srpnja u ranim jutarnjim satima, javlja Telegram, koji piše da je sve pokušalo zataškati i da im je informacija iz policije potvrđena tek mjesec dana kasnije.

Na Telegramov upit, vukovarska policija potvrdila je, ne navodeći prezime počinitelja, da se “u 3 sata 9. srpnja, prilikom nadzora vozila i vozača u Ulici Nikole Tesle u Vukovaru, 43-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu.

S obzirom na to da su kod vozača prepoznali znakove i simptome prisustva alkohola u organizmu, policijski službenici su, radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, naredili mjeru njegova smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Vozač je potom pušten iz posebne prostorije, a nadležnom sudu je protiv njega upućen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz članka 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama”.

Što kaže Ministarstvo?

Ministarstvo branitelja za Telegram je najavilo da će razmotriti smjenu ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata.

“U konkretnom slučaju, kao što sami navodite, upućen je optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nakon okončanja postupka pred prekršajnim sudom i sudske odluke, razmotrit će se potreba sazivanja sjednice Upravnog vijeća na kojoj bi se odlučilo o eventualnim mjerama prema ravnatelju Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, zbog opisanog slučaja”, odgovorili su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!