Šef policije: Pokazali smo spremnost u borbi na štetu EU proračuna

Vijesti 03. stu 202222:37 0 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina ocijenio je nakon sastanka s glavnom europskom tužiteljicom Laurom Codruța Kövesi da je hrvatska policija u dosadašnjoj suradnji s Uredom europskog javnog tužitelja (EPPO) pokazala visoku razinu spremnosti u borbi protiv zlouporaba na štetu proračuna EU.

“Suradnja između Ureda europskog javnog tužitelja i hrvatske policije će dodatno ojačati u narednom razdoblju u cilju još bolje i efikasnije suradnje u otkrivanju, suzbijanju i progonu kaznenih djela protiv financijskih interesa Europske unije i kaznenih djela koja su s njima neraskidivo povezana”, kazao je Milina.

Glavna europska tužiteljica Kövesi prenijela je buduće inicijative EPPO-a s ciljem daljnjeg unaprjeđivanja dosadašnje suradnje i intenziviranja rada na predmetima i kaznenim djelima na štetu financijskih interesa Europske unije, odnosno na predmetima iz nadležnosti Ureda europskog javnog tužitelja.

Ravnateljstvo policije je istaknulo da je ovaj sastanak nastavak suradnje na strateškoj i operativnoj razini, a uslijedio je nakon potpisivanja Radnog dogovora između EPPO-a i Ministarstva unutarnjih poslova o suradnji i pristupu podacima vezanim za otkrivanje i progon kaznenih djela koji će stupiti na snagu 12. studenog 2022. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!