Šef Upravnog vijeća HERA-e podnio ostavku

Vijesti 19. ruj 202217:04 0 komentara
Nikola Cutuk/Pixsell

Predsjednik Upravnoga vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Danijel Žamboki u ponedjeljak je podnio neopozivu ostavku, potvrđeno je Hini iz HERA-e.

Žamboki je danas poslao vladi zahtjev za razrješenje s dužnosti upravnog vijeća, rekli su Hini iz HERA-inih odnosa s javnošću.

Drugi članovi HERA-ina upravnog vijeća za sada nisu podnijeli ostavke. Članove i predsjednika Upravnog vijeća HERA-a imenuje i opoziva Hrvatski sabor, na prijedlog vlade.

VEZANA VIJEST

Vlada je u ponedjeljak zaključila da Godišnje izvješće o radu Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) za 2021. godinu i Izvješće o ostvarenju proračuna HERA-a za 2021. godinu nije zadovoljavajuće te takvo mišljenje proslijedila saboru.

Premijer Andrej Plenković je nakon vladine sjednice rekao da će sabor raspravljati o vladinom negativnom mišljenju na HERA-ino izvješće u četvrtak te da će saborska većina biti za promjene, odnosno za smjenu cijeloga HERA-ina upravnog vijeća, a da će članovi tog vijeća biti na funkciji dok se ne izaberu novi.

HERA je zadnjih dana pod pojačanom lupom javnosti, jer se spominje upravo njezina sporna uloga u davanju dozvole za trgovanje plinom tvrtki OMS, koja je bila jedna od ključnih poluga u organiziranju pronevjere Ininog plina uz štetu veću od milijarde kuna.

HERA-inu ulogu u toj aferi krajem prošloga tjedan kritizirao je i saborski odbor za gospodarstvo, na kojemu je zatražen odlazak čelnih ljudi HERA-e.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!